Ibalgin Rapidcaps 400 mg 30 cps

cps mol (blis.PVC/PVDC/Al) 1x30 ks

Kód tovaru: 8176C

EAN: 3664798005653

7,61 € s DPH

Jednotková cena za cps0,25 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Ibalgin Rapidcaps 400 mg je voľnopredajný liek určený pre dospelých a deti od 12 rokov. Ibalgin Rapidcaps 400 mg pomáha zmierniť bolesť hlavy, migrénu, bolesť zubov, bolesť chrbta, bolesť pri menštruácii, bolesť svalov a tiež pomáha pri horúčke a príznakoch prechladnutia a chrípky.

Detaily

Indikácie: Liečivo (ktoré umožňuje aby tento liek liečil) je ibuprofén, ktorý patrí do skupiny liekov známych ako nesteroidné protizápalové liečivá (NSAID). NSAID poskytujú úľavu zmenou reakcie tela na bolesť, opuch a vysokú telesnú teplotu. IBALGIN RAPIDCAPS vo forme mäkkých kapsúl sa ľahko rozkladá v ľudskom tele, liečivo sa rýchlejšie vstrebe do krvného obehu a tak sa rýchlo dostáva do miesta bolesti. IBALGIN RAPIDCAPS sa používa na zmiernenie bolesti hlavy, migrény, bolesti zubov, bolesti chrbta, bolesti pri menštruácii, bolesti svalov, pri horúčke a príznakoch prechladnutia a chrípky.

Navyše, na základe odporúčania lekára, IBALGIN RAPIDCAPS sa tiež používa na zmiernenie bolesti, ktorú je cítiť pozdĺž nervu (neuralgia), opuchu a bolesti kĺbov (reumatické bolesti) a pri menej závažných zápaloch kĺbov (menej závažná artritída). IBALGIN RAPIDCAPS 400 mg je odporúčaný pre dospelých a dospievajúcich nad 12 rokov (od 40 kg telesnej hmotnosti).

Kontraindikácie: Neužívajte IBALGIN RAPIDCAPS, ak ste alergický na ibuprofén (liečivo IBALGINu RAPIDCAPS) alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek tohto lieku, ak ste alergický na nesteroidné protizápalové lieky, čo sa prejavuje ako dýchavičnosť, astma, nádcha, opuch alebo žihľavka, ak máte aktívne alebo opakujúce sa vredy alebo krvácanie do žalúdka alebo dvanástnika alebo, ak sa vám to vyskytlo niekedy v minulosti opakovane (t.j. aspoň 2-krát), ak ste mali krvácanie do zažívacieho traktu alebo perforáciu (prederavenie) v súvislosti s predchádzajúcou liečbou nesteroidnými protizápalovými liekmi, ak máte poruchu krvotvorby alebo poruchu zrážania krvi, ak máte ťažké zlyhanie srdca, pečene alebo obličiek, ak ste žena v posledných troch mesiacoch tehotenstva.

Tehotenstvo a dojčenie: Neužívajte tento liek počas posledných troch mesiacov tehotenstva alebo počas dojčenia. V prvých šiestich mesiacoch tehotenstva sa poraďte so svojím lekárom o užívaní. Liek patrí do skupiny liekov (NSAID), ktoré môžu narušiť plodnosť u žien. Tento účinok je zvratný po ukončení užívania lieku.

Dávkovanie: Tento liek je určený len na krátkodobé užívanie. Užívajte najnižšie dávky počas čo najkratšej doby nevyhnutnej k úľave vašich príznakov. Dospelí a dospievajúci vo veku 12 rokov a starší (od 40 kg telesnej hmotnosti). Užite 1 kapsulu IBALGINu RAPIDCAPS 400 mg s vodou, najviac 3x denne podľa potreby. Nechajte aspoň 4 hodiny medzi jednotlivými dávkami.

Na zmiernenie bolesti, ktorú je cítiť pozdĺž nervu (neuralgia), opuchu a bolesti kĺbov (reumatické bolesti) a pri menej závažných zápalov kĺbov (menej závažná artritída) sa liek užíva na základe odporúčania lekára, ktorý tiež určí dávkovanie. Neužívajte viac ako 3 kapsuly IBALGINu RAPIDCAPS 400 mg počas 24 hodín.

Deti nad 6 rokov (od 20 kg do 39 kg telesnej hmotnosti)

Pre túto vekovú skupinu je odporúčaný IBALGIN RAPIDCAPS 200 mg. Ak u detí od 6 rokov a dospievajúcich je tento liek potrebné podávať viac ako 3 dni alebo sa príznaky ochorenia zhoršujú, je potrebné poradiť sa s lekárom.

Deti mladšie ako 6 rokov (< 20 kg telesnej hmotnosti)

IBALGIN RAPIDCAPS 400 mg sa nesmie používať u detí mladších ako 6 rokov (menej ako 20 kg telesnej hmotnosti), vzhľadom na množstvo liečiva v jednej kapsule. U starších pacientov je dávkovanie rovnaké ako u ostatných dospelých, avšak je nutná zvýšená opatrnosť. Ak máte zníženú funkciu obličiek alebo pečene, vždy sa poraďte so svojím lekárom, než začnete užívať IBALGIN RAPIDCAPS. Váš lekár vám podľa toho poradí.

Ak ste dospelý a ak sa do 4 dní v prípade bolesti alebo do 3 dní v prípade migrény alebo horúčky nebudete cítiť lepšie, alebo sa budete cítiť horšie, musíte sa obrátiť na lekára. Bez poradenia sa s lekárom neužívajte liek dlhšie ako 10 dní.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Ibuprofén
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 400mg/cps
Lieková forma kapsuly
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »