ORTHOFLEX gel intraartikulárny roztok

v predplnenej striekačke 1x2,25 ml

EAN: 5944728006027

Tento produkt aktuálne nie je dostupný

0,00 € s DPH

Nakúpte ešte za 30,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 2,00 €)

O produkte

v predplnenej striekačke 1x2,25 ml

Detaily

Sterilný viskoelastický roztok pozostávajúci z dvoch vysoko purifikovaných zosieťovaných biopolymérov, hyaluronátu sodného a chondroitín sulfátu sodného, a N-acetylglukozamínu (NAG), prírodného aminocukru.

Obsahuje hyaluronát sodný získaný z bakteriálnej fermentácie kmeňa Streptococcus, chondroitín sulfát sodný získaný z hovädzích chrupaviek a NAG získaný z chitínu, prirodzeného polymé-ru N-acetylglukozamínu s dlhým reťazcom.
Sterilný viskoelastický roztok spracovaný aseptickou technikou.
Dodáva sa v jednorazovej sklenenej injekčnej striekačke s 2,25 ml roztoku.

Indikácie:
Ako viskoelastický doplnok alebo náhrada synoviálnej tekutiny v ľudskom kolennom kĺbe. Na symptomatickú liečbu osteoartrózy kolenného kĺbu. Účinkuje vo forme lubrikácie a mechanickej podpory.

Vlastnosti a spôsob účinku:
Prípravok na viskosuplementáciu, čo je bezpečná, účinná a osvedčená liečba osteoartrózy kolena, ktorá spočíva v injekčnom podaní roztoku na báze kyseliny hyalurónovej do postihnutého synoviálneho kĺbu.
Pôsobí ako dočasná náhrada a doplnok synoviálnej tekutiny. Zmierňuje bolesť kĺbov, zlepšuje kĺbovú pohyblivosť a chráni chrupavky.
Kyselina hyalurónová je hlavnou zložkou synoviálnej tekutiny a chrupavky. Vďaka svojim viskoelastickým a reologickým vlastnostiam je zodpovedná za mazanie a odpruženie kĺbov. Znižuje trenie medzi povrchmi kĺbov a ako tlmič nárazov chráni mäkké tkanivá pred úrazom.
Množstvo a kvalita kyseliny hyalurónovej v synoviálnej tekutine sú znížené u pacientov, ktorí trpia osteoartrózou, pretože jej syntéza bunkami synovie a chrupavky je narušená. Dochádza tak k výraznej zmene ochrany povrchov kĺbov, chrupavka sa stáva zraniteľnou a je vystavená štrukturálnej degradácii v dôsledku trecích a kompresných síl.
Dôležitou štrukturálnou zložkou extracelulárnej chrupavkovej matrix je chondroitín sulfát, sulfátový glykozaminoglykán. Úlohou chondroitín sulfátu je optimalizovať reologické správanie kyseliny hyalurónovej vďaka špecifickým interakciám.
Okrem toho v štúdiách in vitro inhibuje chondroitín sulfát hlavné enzýmy, ktoré sa podieľajú na deštrukcii chrupavky: metaloproteinázy a agrekanázy. Chondroitín sulfát tiež inhibuje vylučovanie prozápalových faktorov. Tieto údaje podporujú pozorovanú klinickú aktivitu symptomatického pomalého pôsobenia v prípade osteoartrózy so znížením bolesti a zlepšením funkcie.
N-acetylglukozamín významne zvyšuje prevenciu poškodenia kĺbov. Spolu s chondroprotektívnym účinkom kyseliny hyalurónovej inhibuje N-acetylglukozamín – ktorý má stimulačný účinok na syntézu kyseliny hyalurónovej v ľudských kĺbových chondrocytoch a synoviálnych fibroblastoch – produkciu oxidu dusnatého, cyklooxygenázy-2 (COX-2) a IL-6, čo následne znižuje apoptózu v kultivovaných ľudských chondrocytoch. Chondroitín sulfát môže tiež znížiť apoptózu chondrocytov prostredníctvom mitochondriálnej cesty.
Prípravok podávaný vo forme jednorazovej injekcie obnoví dobré mazanie a tlmenie nárazov v kolennom kĺbe a zabezpečí výrazné zlepšenie príznakov.
Viskosuplementácia kyselinou hyalurónovou je účinná a dobre tolerovaná liečba osteoartrózy kolena. Viskosuplementácia je dobre tolerovaná liečba osteoartrózy iných kĺbov, ale doteraz sa nedosiahlo konsenzuálne stanovisko na celosvetovej úrovni v oblasti účinnosti viskosuplementácie kyselinou hyalurónovou pri osteoartróze iných kĺbov ako kolenných.

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »