Kreon 10 000 50 cps

cps end 150 mg (fľ.HDPE) 1x50 ks

Kód tovaru:

EAN: 5099151918901

7,45 € s DPH

Jednotková cena za cps0,15 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Kreon 10 000 liek obsahuje zmes enzýmov (pankreatín). Kreon 10 000 sa môže užívať pri príznakoch porúch trávenia vyvolaných nedostatočnou tvorbou tráviacich enzýmov ako sú nevoľnosť, vracanie, hnačka, zápcha.

Detaily

Indikácie: Liek obsahuje zmes enzýmov, ktorá sa nazýva "pankreatín". Pankreatín napomáha tráveniu potravy. Enzýmy sa získavajú z podžalúdkových žliaz (pankreasov) ošípaných. Liek obsahuje malé pelety, ktoré pomaly uvoľňujú pankreatín do tenkého čreva. ​Liek sa používa u detí a dospelých s “exokrinnou insuficienciou pankreasu”. Ide o stav, kedy podžalúdková žľaza neprodukuje dostatočné množstvo tráviacich enzýmov. Často k nemu dochádza u osôb, ktoré majú:

  • cystickú fibrózu, ktorá je zriedkavou genetickou poruchou;
  • upchaté vývody podžalúdkovej žľazy alebo žlčníka (pankreatické vývody nebo spoločný žlčovod);
  • chronický zápal podžalúdkovej žľazy (chronická pankreatitída);
  • akútny zápal podžalúdkovej žľazy (akútna pankreatitída). Liek sa môže užiť po obnovení príjmu potravy;
  • rakovinu pankreasu;
  • odstránenú časť podžalúdkovej žľazy alebo celú podžalúdkovú žľazu (čiastočná alebo úplná pankreatektómia);
  • odstránenú časť žalúdka alebo celý žalúdok (čiastočná alebo úplná gastrektómia);
  • žalúdočno-črevný bypass;
  • Shwachmanov-Diamandov syndróm.

Bez porady s lekárom sa môže liek užívať pri príznakoch porúch trávenia vyvolaných nedostatočnou tvorbou tráviacich enzýmov ako sú nevoľnosť, vracanie, hnačka, zápcha.

Kontraindikácie: Ak ste alergický na pankreatín alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek tohto lieku. U pacientov s cystickou fibrózou, ktorí užívajú lieky s vysokým obsahom pankreatínu, bola hlásená zriedkavá porucha čreva nazývaná „fibrotizujúca kolonopatia “, pri ktorej je črevo zúžené. Ak máte cystickú fibrózu a denne užívate viac ako 10 000 jednotiek lipázy na kg telesnej hmotnosti a zaznamenáte neobvyklé brušné príznaky alebo zmeny týchto príznakov, informujte svojho lekára.

Tehotenstvo a dojčenie: Ak ste tehotná alebo by ste mohli otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom predtým, ako začnete užívať tento liek. Lekár rozhodne, či máte Kreon 10 000 užívať a v akej dávke. Kreon 10 000 sa môže užívať počas dojčenia.

Dávkovanie: Cieľom dávkovania je substitúcia podľa individuálnych potrieb v závislosti od závažnosti ochorenia a zloženia stravy. Dávkovanie u pediatrických a dospelých pacientov s cystickou fibrózou Na základe odporúčania “Cystic Fibrosis Consensus Conference“, “US CF Foundation case-control study“ a “UK case-control study“ možno navrhnúť nasledovné všeobecné dávkovanie pre substitúciu pankreatických enzýmov:

- dávkovanie enzýmov podľa hmotnosti dieťaťa sa má začať dávkou 1000 jednotiek lipázy/kg hmotnosti a jedlo u detí mladších ako 4 roky a 500 jednotiek lipázy/kg hmotnosti a jedlo u detí starších ako 4 roky;
- dávkovanie sa má upraviť podľa závažnosti ochorenia, kontroly steatorey a zabezpečenia dostatočného nutričného príjmu;
- u väčšiny pacientov má dávka zostať pod 10 000 jednotiek lipázy/kg telesnej hmotnosti/deň alebo 4000 jednotiek lipázy/g prijatého tuku.

Dávkovanie pri iných ochoreniach spojených s exokrinnou insuficienciou pankreasu. Dávkovanie má byť individuálne, určené stupňom maldigescie a obsahom tuku v jedle.
Potrebná dávka pre hlavné jedlo (raňajky, obed alebo večera) má rozpätie od 25 000 po 80 000 Ph. Eur. U. lipázy a pre ľahké jedlo (desiata, olovrant, malé občerstvenie) sa podáva polovica individuálnej dávky.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka lipasum+amylasum+proteasum
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 150 mg pancreatinum / 1 cps
Lieková forma tvrdé kapsuly
Koľko dní Vám vydrží balenie 60

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »