Fluidex Generica 20 tbl eff.

tbl eff 1x20 ks

Kód tovaru:

EAN: 85802186

4,50 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,23 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Fluidex je doplnok stravy s obsahom minerálov a glukózy na prípravu perorálneho nápoja.Roztok, ktorý vznikne po rozpustení jednej tablety v 150 ml pitnej vody, je hypotonický,nehrozí predávkovanie prípravkom.Fluidex sú tablety,ktoré slúžia na rehydratáciu organizmu,neobsahujú arómu,farbivo,umelé sladidlo ani iné ochucovadlá.

Detaily

Charakteristika: Fluidex je doplnok stravy s obsahom minerálov a glukózy na prípravu perorálneho nápoja.Roztok, ktorý vznikne po rozpustení jednej tablety v 150 ml pitnej vody, je hypotonický,nehrozí predávkovanie prípravkom.Fluidex sú tablety,ktoré slúžia na rehydratáciu organizmu,neobsahujú arómu,farbivo,umelé sladidlo ani iné ochucovadlá.

Časť telesnej vody stratíme prirodzenou cestou: močom, potením a dýchaním. Keď výdaj vody prevyšuje jej príjem, obsah vody sa v organizme znižuje, telo sa dostane do negatívnej vodnej bilancie. Deficit vody je sprevádzaný úbytkom solí v organizme. Niekedy dochádza najprv k zvýšenej strate solí a následne aj vody. Nedostatočný príjem vody je častý napr. u starých ľudí, ktorí majú znížený pocit smädu, u imobilných pacientov a u detí.

V prípade, že dochádza k nadmerným stratám vody z rôznych príčin, je potrebné dodať organizmu stratenú vodu spolu s anorganickými soľami. Vzhľadom na to, že molekuly vody voľne prechádzajú do buniek a von, samotná voda by sa nemohla udržať v našom tele bez cudzej pomoci. Anorganické soli sa rozpadajú vo vodnom roztoku na kladne nabité katióny a záporne nabité anióny. Nezostávajú osamotené ale ihneď sa obalia molekulami vody a tak ju viažu. Tieto ióny, na rozdiel od vody, prechádzajú cez bariéry v našom tele pomerne ťažko a sú nútené využívať na to špeciálne transportné systémy. Vďaka tejto odlišnosti, ak sa nám podarí dopraviť do tela dostatočné množstvo iónov a následne vodu, dodaná voda sa viaže v tele a nestratíme ju. Keďže v krvi a extracelulárnom priestore sodík tvorí 90 % všetkých katiónov, je najdôležitejším prvkom, ktorý zadržuje v tele najviac vody obalením sa jej molekulami. Sodík sa najľahšie vstrebáva spolu s glukózou. Pridaním glukózy do roztoku sa teda zvýši absorpcia sodíka a následne vstrebávaná voda už neopustí organizmus.

Nepoužívať: U detí do 3 rokov. Pri alergii na zložky produktu. Ako náhradu pestrej stravy.

Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím sa poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom.

Dávkovanie: U dospelých je 150 – 300 ml roztoku (1 šumivá tableta na 150 ml pitnej vody, resp. 2 šumivé tablety na 300 ml pitnej vody) pri zvýšenej strate tekutín organizmom.
U detí od troch rokov sa používajú polovičné množstvá, výlučne pod dohľadom ošetrujúceho lekára.
Jedna šumivá tableta obsahuje 2,3 g glukózy (hmotnosť cca ½ kocky cukru).
Nedopitý roztok môže byť uchovávaný v chladničke (cca +4 ° C) jeden deň. Nápoj sa nesmie používať ako náhrada bežného príjmu tekutín. Dodržujte doporučené dávkovanie!

Zloženie:         Účinná látka                       Obsah v jednej tablete
                        Chlorid sodný                                    212,10 mg
                    Chlorid draselný                                   225,00 mg
                  Hydrogénuhličitan sodný                      375,00 mg
                      Kyselina citrónová                              594,50 mg
                              Glukóza                                     2 264,00 mg

bezvodá glukóza, regulátory kyslosti: kyselina citrónová, hydrogénuhličitan sodný; chlorid draselný, chlorid sodný, nosič: polyetylénglykol.

Upozornenie: Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračovať odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dbajte na príjem pestrej a vyváženej stravy a zdravý životný štýl. Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 20

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »