VITAMIN STATION Rýchlotest Streptococcus A samodiagnostický test z hrdla 1 set

samodiagnostický test z hrdla, 1x1 set

Kód tovaru: P0526A

EAN: 5999563220213

16,94 € s DPH

Jednotková cena za ks16,94 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 16 vernostných bodov. Za obsah košíka získate celkovo 16 bodov, ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,16 €.


O produkte

VITAMIN STATION Rýchlotest Streptococcus A samodiagnostický test je špecifický imunologický test na detekciu infekcie, spôsobenej streptokokovými baktériami v hrdle. VITAMIN STATION Rýchlotest Streptococcus A samodiagnostický test pomáha rýchlo zistiť zápal v hrdle.

Detaily

Charakteristika: Test Streptococcus A je špecifický imunologický test na detekciu infekcie, spôsobenej streptokokovými baktériami skupiny A v hrdle. Pomáha rýchlo zistiť, či zápal v hrdle spôsobený baktériami Strep A alebo inými choroboplodnými zárodkami (zvyčajne vírusmi), vyžaduje liečbu antibiotikami.

Nepoužívajte: Pri alergii na zložky produktu. V rozpore s návodom na použitie.

Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím je vhodné poradiť sa s lekárom alebo lekárnikom.

Spôsob použitia: 

1. Obsah škatuľky položte na čistý, suchý a rovný povrch (napr. tácka). Potom postupujte nasledovne:

2. Dôkladne si umyte ruky. Použite mydlo a teplú vodu.

3. Odsávaciu trubičku umiestnite do jednej drážky pracoviska z peny. (obrázok c.1)

- odoberanie vzorky výteru z hrdla

4. Odoberte vzorku z hrdla pomocou dodaného tampónu a drevenej špachtli na pritlačenie jazyka:

a/ Otvorte balenie obsahujúce špachtľu a položte ho vedľa seba.

b/ Otvorte balenie obsahujúce tampón a vyberte ho uchopením plastovej rukoväti. Nedotýkajte sa rukami absorpčného bavlneného hrotu tampónu. (obrázok c.2)

c/ Postavte sa pred zrkadlo, nakloňte hlavu dozadu a otvorte ústa čo najširšie. (obrázok c.3)

d/ Na odobranie vzorky jednou rukou pomocou drevenej špachtle zatlačte nadol jazyk a druhou rukou prejdite mäkkým bavlneným tampónom cez hltan, okolo mandlí a cez všetky sčervenené alebo zapálené oblasti (uvula, mäkké podnebie). (obrázok c.4) Samozrejme, môžete požiadať niekoho z vašich blízkych, aby vám pomohol s odoberaním vzorky.

- Vykonanie testu

Po odbere vzorky z hrdla vložte absorpčný bavlnený hrot tampónu do odsávacej trubičky umiestnenej na penovom pracovisku. (obrázok c.5)

6. Najprv otvorte modrú fľašku na kvapkadlo (iba odskrutkujte modrý uzáver a biely uzáver nechajte pevne uzatvorený) obsahujúcu extrakčného roztoku 1, odoberte 6 kvapiek do odsávacej trubičky a zatvorte fľašku. (obrázok c.6)

7. Potom otvorte fľašku so zeleným uzáverom (iba odskrutkujte zelený uzáver a biely uzáver nechajte pevne uzatvorený) extrakčného roztoku 2, odoberte 6 kvapiek do odsávacej trubičky a zatvorte fľašku. (obrázok c.7)

8. Držte tampón za plastovú rukoväť a dôkladne ho točte k stene trubičky (približne 10-krát), aby sa roztok premiešal. Ponechajte tampón vo vnútri trubičky na inkubáciu, minimálne 2 minúty a maximálne 5 minút. (obrázok č. 8).

9. Na konci inkubačnej doby vyberte trubičku z výrezu (tampón a tekutý extrakt sú stále vo vnútri trubičky) a pomocou palca a ukazováka zatlačte stenu trubičky, aby sa pritlačila špička bavlneného tampónu, tak aby sa zozbieralo čo najviac tekutiny (tlačte týmto spôsobom kým vyberáte tampón z trubičky). Tampón zlikvidujte v nádobe na odpad a položte trubičku s extraktom do jedného zárezu penového pracoviska. (obrázok č. 9).

10. Otvorte ochranný hliníkový obal, držte prúžok za modrý koniec a vložte ho do trubičky obsahujúcej extrakty. Nechajte ho vo vnútri trubičky po dobu 5 až 10 minút na dosiahnutie reakcie. (obrázok č. 10).

11. Po 5 až 10 minútach odčítajte výsledok. Nehodnoťte po viac ako 10 minútach.

VYHODNOTENIE VÝSLEDKU

1/ Pozitívny výsledok:

Na testovacom prúžku sa zobrazia dve (2) červené a fialové čiary. Intenzita farieb čiarok môže byť odlišná. Tento výsledok je pozitívny a znamená, že Strep A sa nachádza vo vzorke z hrdla a že by ste sa mali poradiť s lekárom.

2/ Negatívny výsledok:

V blízkosti modrého konca sa zobrazí iba jedna (1) červená čiara (kontrolná čiara) testovacieho prúžku. Tento výsledok je negatívny a znamená, že Strep A sa buď nenachádza vo vzorke z hrdla alebo vzorka nebola dostatočne koncentrovaná na to, aby bol zistený.

3/ Nepresvedčivý výsledok:

Ak nie je viditeľná červená čiara blízko modrého konca prúžka (kontrolná čiara), test nie je platný a mal by byť opakovaný s novou vzorkou z hrdla.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 90

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »