VITAMIN STATION Rýchlotest CRP samodiagnostický test z krvi 1 set

samodiagnostický test z krvi, 1x1 set

Kód tovaru: P97280

EAN: 599963220176

14,81 € s DPH

Jednotková cena za ks14,81 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 14 vernostných bodov. Za obsah košíka získate celkovo 14 bodov, ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,14 €.


O produkte

VITAMIN STATION Rýchlotest CRP samodiagnostický test z krvi jednoduché a rýchle použitie. VITAMIN STATION Rýchlotest CRP samodiagnostický test z krvi má 98% presnosť  a výsledky sú do 5 minút.

Detaily

Charakteristika: Samodiagnostický test na detekciu C-reaktívneho proteínu zo vzorky plnej krvi. C-reaktívny proteín (CRP) je nešpecifický marker, ktorý sa tvorí najmä v pečeni a pomáha pri stanovení bakteriálnej infekcie a iných zápalových ochorení. CRP je veľmi citlivý a rýchlo sa objavujúci indikátor, ktorý môže byť veľmi užitočný pri rozhodovaní o antibiotickej liečbe. V závislosti od koncentrácie CRP sa v kontrolnom okienku objavia rôzne čiarky umožňujúce semikvantitatívne vyhodnotenie výsledkov testu.

Nepoužívajte: Pri alergii na zložky produktu. V rozpore s návodom na použitie. Deti do 6 rokov.

Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím je vhodné poradiť sa s lekárom alebo lekárnikom.

Spôsob použitia: 

Postup:

1. Umyte si ruky mydlom a opláchnite ich čistou vodou.
2. Roztrhnite ochranné vrecko (v záreze), vyberte z neho len kazetu a pipetu. Zlikvidujte vrecko s vysušovadlom.
3. Odskrutkujte fľaštičku s kvapkadlom obsahujúcu tlmivý roztok.
4. Zatlačte malý oranžový kolík úplne do vnútra lancety až kým nebudete počuť kliknutie, ktoré signalizuje, že pomôcka sa aktivovala. (Obr. 1)
5. Odstráňte oranžový kolík otočením vľavo alebo vpravo. (Obr. 2)
6. Očistite si bruško ukazováka alebo prostredníka alkoholovou utierkou. Premasírujte koniec prsta zo spodu nahor, aby sa bruško naplnilo krvou.
7. Pevne zatlačte koniec lancety o časť prsta, ktorá je očistená alkoholom, aby sa dosiahol dostatočný kontakt. Stlačte spúšťacie tlačidlo. (Obr. 3)
8. Hrot ihly sa po pichnutí automaticky a bezpečne vtiahne späť.
9. Premasírujte si konček prsta, do ktorého ste pichli, aby ste získali kvapku krvi. (Obr. 4)
10. Priložte pipetu bez stlačenia pipety ku kvapke krvi. Krv sa presunie do pipety vďaka vzlínavosti po čiarku vyznačenú na pipete. Ak krv nedosiahla označenú čiarku, prst si môžete znova premasírovať, až kým nebudete mať dostatok vzorky. Pokiaľ je to možné, zabráňte vzniku bubliniek. (Obr. 5)
11. Kvapkajte vzorku krvi stlačením pipety na pipete do otvorenej fľaštičky s kvapkadlom  (Obr. 6). Stlačte pipetu 2 až 3-krát a presvedčte sa o tom, či sa celá odobratá vzorka krvi dostala do tlmivého roztoku. Potom fľaštičku zaskrutkujte a poriadne premiešajte.
12. Odlomte hrot fľaštičky s kvapkadlom (Obr. 7) a nakvapkajte 4 kvapky rozpustenej vzorky krvi do testovacieho okienka na kazete (Obr. 8).
13. Po uplynutí 5 minút vyhodnoťte test.  nevyhodnocujte po viac ako 10 minútach.

Vyhodnotenie Výsledku: Výsledky testu sa vyhodnocujú na základe intenzity farby 3 čiarok, ktoré sa môžu objaviť v kontrolnom okienku.

1. Hladina CRP nižšia ako 8 mg/l V kontrolnom okienku  sa objavia len dve čiarky (pod značkou T (test) sa čiarka neobjaví). Tento výsledok znamená, že nie je prítomná infekcia ani zápal.
2. Hladina CRP medzi 8mg/l až 40mg/l V kontrolnom okienku  sa objavia 3 sfarbené čiaročky, ale intenzita čiaročky pod značkou T je slabšia ako intenzita ostatných 2 čiaročiek. Tento výsledok znamená, že ide o vírusovú infekciu. Poraďte sa so svojim lekárom.
3. Hladina CRP medzi 40mg/l až 100mg/l V kontrolnom okienku  sa objavia 3 sfarbené čiaročky a ich intenzita je viacmenej rovnaká. Tento výsledok znamená, že ide o bakteriálnu infekciu. Musíte navštíviť svojho lekára.
4. Hladina CRP vyššia ako 100 mg/l V kontrolnom okienku  sa objavia 3 sfarbené čiaročky, ale intenzita čiaročiek pod značkou T a C je silnejšia ako intenzita strednej čiaročky. V prípade veľmi vysokej hladiny CRP sa sa stredná čiaročka dokonca nemusí objaviť. Tento výsledok znamená, že ide o ťažkú bakteriálnu infekciu. Urýchlene musíte navštíviť svojho lekára.
5. neplatný výsledok Ak sa pod značkou C (kontrola) neobjaví čiaročka, v tomto prípade nie je možné vyhodnotiť test, čo sa musí považovať za neplatný výsledok, napriek tomu, že pod značkou T a/alebo v strede sa objavili sfarbené čiaročky. V takom prípade odporúčame zopakovať test použitím nového testu.

Meranie CRP nie je náhradou za lekársku prehliadku len spôsob, ako podporiť diagnózu.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 90

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »