Celaskon 100 mg OCHUTENÉ TABLETY 30 ks

pas ocp (liek.skl.hnedá) 1x30 ks

Kód tovaru: 87308

EAN: 3664798015058

2,70 € s DPH

Jednotková cena za TBL0,09 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Celaskon 100 mg ochutené tablety sa podáva dospelým a deťom na prevenciu alebo liečbu stavov nedostatku kyseliny askorbovej v organizme, najmä v období zvýšených nárokov (v detstve počas rastu, v tehotenstve, počas laktácie, pri namáhavej práci, športe, infekčných chorobách, v rekonvalescencii, pri jednostrannej strave, v starobe, u fajčiarov a pod.).

Detaily

Indikácie: Liek Celaskon obsahuje 100 mg vitamínu C (vitamín C je kyselina askorbová) v jednej lisovanej pastilke. Podáva sa dospelým a deťom na prevenciu alebo liečbu stavov spojených s nedostatkom vitamínu C v organizme, najmä v období zvýšených nárokov na jeho spotrebu (v detstve počas rastu, v tehotenstve, v období dojčenia, pri namáhavej práci, športe, infekčných chorobách, v rekonvalescencii, pri jednostrannej strave, v starobe, u fajčiarov a pod.). Ľudský organizmus si vitamín C nevie sám vytvárať, preto ho treba do organizmu dodávať.

Kontraindikácie: U pacientov s hyperoxalémiou a tvorbou oxalátových renálnych kameňov a u pacientov s poruchou metabolizmu železa (hemosideróza, hemochromatóza) je potrebná opatrnosť.
Kyselina askorbová vo vyšších dávkach môže ovplyvniť výsledky niektorých laboratórnych testov, najmä stanovenie glukózy v moči a test na okultné krvácanie v stolici. Niekoľko dní pred testami je nutné vitamín C vysadiť.

Tehotenstvo a dojčenie: Prechodné užívanie lieku v tehotenstve je vhodné. Vysoké dávky užívané v tehotenstve však môžu viesť u novorodencov k zvýšenej potrebe až k prejavom nedostatku. Kyselina askorbová sa vylučuje do materského mlieka.

Dávkovanie:  

Dospelí a deti staršie ako 6 rokov: 
na pokrytie zvýšenej potreby kyseliny askorbovej v organizme užívajú na prechodný čas 200 – 500 mg vitamínu C (2-5 pastiliek) denne, pri jej nedostatku 500 – 1 000 mg vitamínu C (5-10 pastiliek) denne.

Deti vo veku 3 – 6 rokov:
v období zvýšenej potreby vitamínu C sa môže podávať 100 – 200 mg vitamínu C (1-2 pastilky) denne.

Deti do 3 rokov:
vitamín C sa môže podať len na odporúčanie lekára a v dávkach ním stanovených.

O pravidelnom užívaní, najmä ak presahuje 1 týždeň, by mal rozhodnúť lekár.

Spôsob použitia

Pastilky môžu byť rozhryznuté, voľne rozpustené v ústach alebo priamo prehltnuté.


Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »