Talcid 50 tbl

tbl mnd 500 mg (blis.PP/Al) 1x50 ks

Kód tovaru: 96850

EAN: 9088880910177

10,86 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,22 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Talcid užívajú dospelí a deti staršie ako 12 rokov na liečbu príznakov pálenia záhy, pocitu plnosti a bolesti v nadbrušku. Liek poskytuje takmer okamžitú úľavu od nepríjemných príznakov pálenia a bolesti.

Detaily

Indikácie: Talcid žuvacie tablety účinkuje rýchlym zlepšením a úľavou pri zápaloch žalúdkovej sliznice, žalúdkových i dvanástnikových vredoch, zápaloch pažeráka, pri pálení záhy, pocite plnosti a bolesti nadbrušia tým, že rýchle a dlhodobo neutralizuje žalúdočnú kyselinu, viaže pepsín a žalúdok poškodzujúce žlčové kyseliny, posilňuje faktory chrániace žalúdkovú sliznicu. Talcid pôsobí priamo v mieste bolesti a nevstrebáva sa do krvného obehu. TALCID užívajú dospelí a deti staršie ako 12 rokov na liečbu príznakov pálenia záhy, pocitu plnosti a bolesti v nadbrušku, a na odporučenie lekára pri akútnom a chronickom zápale žalúdkovej sliznice (gastritíde), pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch, pri zápale pažeráka.

Kontraindikácie: Neužívajte TALCID, ak ste alergický na liečivo alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek tohto lieku, ak máte myasténiu gravis (svalovú slabosť), ak máte ťažké poškodenie funkcie obličiek, ak máte hypofosfatémiu (nízku hladinu fosfátov v krvi).

Tehotenstvo a dojčenie: Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, než začnete užívať tento liek.

Dávkovanie: Dospelí a deti od 12 rokov užívajú pri dlhodobej liečbe zvyčajne 1 až 2 žuvacie tablety 3 až 4-krát denne medzi dvoma jedlami (1 až 2 hodiny po jedle), pred spaním a kedykoľvek pri výskyte ťažkostí. Pri dvanástnikovom vrede sa užíva dvojnásobná dávka. Celková denná dávka nemá byť vyššia než 6 g liečiva - hydrotalcitu (12 tabliet lieku TALCID). Po ústupe ťažkostí je potrebné v liečbe pokračovať ešte minimálne 4 týždne, iba však po odporučení lekára.

Tabletu rozžujte.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka hydrotalcit
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 500mg/tbl
Lieková forma žuvacie tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »