PRIMA Home test CELIAKIA

samodiagnostický test z krvi, 1x1 ks

Kód tovaru: T10830

EAN: 7640164864884

12,10 € s DPH

Nakúpte ešte za 30,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 2,00 €)

O produkte

samodiagnostický test z krvi, 1x1 ks

Detaily

Zdravotnícka pomôcka. Samodiagnostický test na kontrolu prítomnosti protilátok IgA a IgG proti deamidovanému gliadínu (anti-DGP), v krvi. Test je vhodný na samotestovanie a slúži na skríning celiakie.

Celiakia je autoimunitné ochorenie, ktoré spôsobuje chronický zápal tenkého čreva. Medzi príznaky ochorenia patrí hnačka, chudnutie, nadúvanie brucha, podvýživa a kožné reakcie. Tento zápal spôsobuje gliadín, bielkovinová zložka lepku, obsiahnutá v pšenici, jačmeni, raži, špalde a mnohých ďalších obilninách. Nedávne štúdie ukázali, že subjekty postihnuté celiakiou produkujú špecifické protilátky (triedy IgA a IgG) proti deamidovaným gliadínovým peptidom (anti-DGP). Tieto protilátky majú vysokú špecificitu a citlivosť na celiakiu, čo umožňuje veľmi presnú diagnózu. Včasná diagnóza môže znížiť progresiu črevného poškodenia a predísť vážnejším komplikáciám.

Gliadín je proteínová zložka lepku zodpovedná za imunitnú reakciu, ktorá spôsobuje črevné zápaly u pacientov trpiacich celiakiou. Test na celiakiu odhalí prítomnosť IgA a IgG protilátok proti deamidovaným gliadínovým peptidom (anti-DGP). Pozitívny výsledok znamená, že koncentrácia týchto protilátok je približne 20 U/ml(jednotiek/ml).

Obsah: 1 hermeticky uzavreté alumíniové vrecko obsahuje: 1 kazetu CELIAKIE TEST (CELIAC TEST), 1 vrecko s vysušovacím prostriedkom, 2 sterilné lancety pre vlastný odber krvi, 1 priehľadné plastové vrecko obsahuje pipetu na odber krvi, 1 fľaštička s kvapkadlom a riedi 1 alkoholová čistiaca gáza, 1 návod na použitie.

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »