PRIMA Home test INFEKCIA MOČOVYCH CIEST

samodiagnostický test z moču, 1x3 ks

Kód tovaru: T10831

EAN: 7640164864921

11,36 € s DPH

Nakúpte ešte za 30,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 2,00 €)

O produkte

samodiagnostický test z moču, 1x3 ks

Detaily

Zdravotnícka pomôcka. Samodiagnostický test na detekciu leukocytov, krvi, dusitanov a bielkovín v moči s výsledkom za 5 min. Balenie obsahuje všetko potrebné na vykonanie 3 testov. 

Test obsahuje pevné plastové prúžky so samostatnými reagenčnými políčkami. Je určený na kvalitatívnu a semikvantitatívnu detekciu nasledujúcich analytov v moči: leukocytov, krvi, dusitanov a bielkovín porovnaním farebných reagenčných políčok na farebnom diagrame na stanovenie výsledkov.

Infekcia močových ciest je najčastejším ochorením močových ciest, ktoré zahŕňajú močovú trubicu, močový mechúr, močovod a obličky. S infekciou močových ciest sa môžu stretnúť muži, ženy aj deti. Infekciami močových ciest trpia najmä ženy, pretože krátka močová trubica uľahčuje prienik choroboplodných zárodkov. Postihnutí sú však aj starší muži, pokiaľ majú zväčšenú prostatu, ktorá bráni prietoku moču. U zdravých ľudí je moč sterilný (tj neobsahuje žiadne mikroorganizmy). Jedným z najlepších spôsobov, ako si udržať močové cesty sterilné, je v pravidelných intervaloch úplné vyprázdňovanie močového mechúra. Vo všeobecnosti platí, že infekcia začína v močovej trubici a potom sa môže rozšíriť do horných močových ciest až do obličiek. Príznaky infekcie sa môžu líšiť: pocity pálenia, silné a časté nutkanie na močenie, v ťažších prípadoch bolesť v podbrušku, horúčka a zimnica. Okrem toho môže byť moč zakalený alebo silne zapáchať.

Princíp testu:

  • Leukocyty: Tento test odhalí prítomnosť granulocytárnych esteráz. Esterázy štiepia derivatizovaný pyrozol ester aminokyseliny a uvoľňujú derivatizovaný hydroxypyrazol. Tento pyrazol potom reaguje s diazóniovou soľou za vzniku béžovo ružovej až fialovej farby.
  • Krv: Tento test je založený na peroxidázovej aktivite hemoglobínu, ktorý katalyzuje reakciu diizopropylbenzén dihydroperoxidu a 3,3´, 5,5´-tetrametylbenzidínu. Výsledná farba sa pohybuje od oranžovej cez zelenú až po tmavomodrú.
  • Dusitany: Tento test závisí na premeny dusičnanov na dusitany pôsobením gramnegatívnych baktérií v moči. V kyslom prostredí reaguje dusitan v moči s kyselinou p-arsanilovou za vzniku diazóniovej zlúčeniny. Diazoslúčenina sa následne viaže na 1 N-(1-naftyl)-etylénediamín a vytvára ružové sfarbenie.
  • Bielkoviny: Táto reakcia je založená na jave známom ako "proteínová chyba" indikátora pH, pri ktorej vysoko pufrovaný indikátor mení farbu v prítomnosti bielkovín (aniónov), pretože indikátor uvoľňuje vodíkové ióny do bielkovín. Farby sa pohybujú od žltej po žltozelenú pri negatívnych výsledkoch a od zelenej po zelenomodrú pri pozitívnych výsledkoch.

Obsah: 3 uzavreté alumíniové vrecká obsahujú: 1 testovací prúžok Infekcia močových ciest TEST (URINARY TRACT INFECTIONS TEST), 1 vrecko s vysušovacím prostriedkom, 1 farebná tabuľka, 1 návod na použitie.

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »