PRIMA Home test HIV 1/2 SELF-TEST

samodiagnostický test z krvi, 1x1 ks

EAN: 7640164864907

Tento produkt aktuálne nie je dostupný

26,48 € s DPH

Nakúpte ešte za 30,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 2,00 €)

O produkte

samodiagnostický test z krvi, 1x1 ks

Detaily

Zdravotnícka pomôcka. Rýchly samodiagnostický test pre kvalitatívnu detekciu protilátok proti vírusu ľudskej imunodeficiencie 1 a 2 (HIV1/HIV2) v plnej krvi s výsledkom za 10 min.

Vírus ľudskej imunodeficiencie (HIV) je patogén, ktorý napáda a potláča imunitný systém tým, že postihuje predovšetkým biele krvinky. Možné spôsoby prenosu nákazy vírusom HIV sú:
- sexuálny: pohlavný styk, ktorý nie je chránený účinnou metódou prevencie (napr. kondómom);
- krvný: výmena injekčnej striekačky, transfúzie infikovanej krvi;
- vertikálny: z matky na dieťa počas tehotenstva, pri pôrode a zriedkavejšia dojčením. Bez užívania špecifických liekov vírus HIV oslabuje imunitný systém, čo vedie k syndrómu získanej imunodeficiencie (AIDS).

AIDS označuje pokročilé klinické štádium infekcie HIV. Ide o syndróm, ktorý sa môže u ľudí s HIV objaviť aj niekoľko rokov po infekcii, keď sa účinnosť imunitného systému dramaticky zníži a telo stráca schopnosť bojovať aj s najbežnejšími infekciami. AIDS je možné predchádzať užívaním antiretrovírusovej liečby v ranom štádiu.

Princíp testu a zamýšľané použitie:
HIV 1/2 TEST je samodiagnostický test, ktorý dokáže špecificky detekovať prítomnosť protilátok anti-HIV 1 a/alebo 2 vo vzorke krvi. Pokiaľ odobratá kvapka krvi obsahuje protilátky anti-HIV, test ich detekuje a vo vyhodnocovacom okienku pri značke (T) sa zobrazí červená línia. V opačnom prípade, pokiaľ vzorka tieto protilátky neobsahuje, sa vo vyhodnocovacom okienku pri značke (T) nezobrazí žiadna farebná línia. Absencia farebnej línie vo vyhodnocovacom okienku pri značke (T) je možná aj v prípade, keď je hladina cirkulujúcich protilátok pod detekčným limitom, čo vedie k falošne negatívnym výsledkom, najmä v prípade HIV-1 skupiny O (celosvetová prevalencia HIV-1 skupiny O: 1 %). Vo vyhodnocovacom okienku pri značke (C) sa vždy zobrazí červeno sfarbená línia, ktorá potvrdzuje, že test bol vykonaný správne.

Odporúča sa, nerobiť po vykonaní tohto testu žiadne rozhodnutia týkajúce sa zdravia bez predchádzajúcej konzultácie s lekárom.

Test je veľmi presný. Hodnotiace správy uvádzajú citlivosť 99,3 % (95 % CI: 98,2-99,7 %), špecifickosť 99,7 % (95 % CI: 99,2-99,9 %) a celkovú presnosť 99,6 % ( 95% CI: 99,2-99,8 %) v porovnaní so štandardným laboratórnym testom.

Obsah: 1 hermeticky uzavreté alumíniové vrecko obsahujúce: 1 testovaciu kazetu HIV 1/2 SELF-TEST a 1 vrecko s sušidlom, 1 fľaštička s kvapkadlom obsahujúci HIV 1/2 SELF-TEST roztok, 2 sterilné lancety, 1 plastové vrecko s pipetou, 1 antiseptická gáza, 1 návod na použitie. Všetky vyššie uvedené súčasti sú zabalené v ochrannom platovom sáčku.

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »