COLDREX MaxGrip Lesné ovocie 14ks

plo por 7,6 g (vre.papier/PE/Al/SURLYN) 1x14 ks

Kód tovaru: 0978D

EAN: 8594060897042

15,46 € s DPH

Jednotková cena za ks1,10 €

Nakúpte ešte za 30,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 2,00 €)

O produkte

COLDREX MaxGrip Lesné ovocie odstraňuje bolesť hlavy, bolesť v hrdle, bolesť svalov a kĺbov, uvoľňuje upchatý nos aj prínosové dutiny a znižuje horúčku. COLDREX MaxGrip Lesné ovocie je vhodný pre dospelých s hmotnosťou nad 65kg k liečbe príznakov chrípky.

Detaily

Charakteristika: COLDREX MaxGrip Lesné ovocie je určený na krátkodobú liečbu príznakov chrípky a akútnych zápalov horných dýchacích ciest, vrátane horúčky, bolesti hlavy, bolesti v hrdle, bolesti kĺbov a svalov, upchatého nosa, zápalu vedľajších nosových dutín a s ním spojenú bolesť a akútnej katarálnej nádchy. Pre dospelých a dospievajúcich od 15 rokov s telesnou hmotnosťou nad 65kg.

Tento liek obsahuje nasledujúce účinné látky:

  • Paracetamol, ktorý je liekom proti bolesti (analgetikum), vrátane bolesti hlavy, svalov a kĺbov, bolesti v hrdle, a tiež znižuje teplotu pri horúčke (antipyretikum).
  • Kyselina askorbová (vitamín C), ktorá pomáha nahradiť vitamín C, ku ktorého úbytku môže dôjsť v počiatočných štádiách prechladnutia a chrípky.
  • Fenylefrínium-chlorid je dekongestívum (látka znižujúca prekrvenie nosovej sliznice), ktoré sa používa na zníženie opuchu nosovej sliznice, uvoľňuje upchatý nos a vedľajšie nosové dutiny, aby uľahčil dýchanie.

Neužívajte: Neužívajte tento liek s akýmikoľvek ďalšími liekmi obsahujúcimi paracetamol. Neužívajte tento liek bez odporučenia lekára, ak máte problémy s pitím alkoholu a/alebo trpíte pečeňovým ochorením. Neužívajte tento liek s ďalšími liekmi, ktoré sa užívajú na zmiernenie chrípky, prechladnutia alebo opuchu nosovej sliznice (upchatého nosa). Nesmiete prekročiť dávkovanie uvedené nižšie. Užívanie vyšších než odporučených dávok môže viesť k riziku závažného poškodenia pečene. Nie je určený na dlhodobú liečbu.

Ak ste alergický/á na paracetamol, fenylefríniumchlorid, vitamín C alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek tohto lieku, ak trpíte závažným ochorením pečene alebo máte žltačku, ak máte závažné problémy s vysokým krvným tlakom, ak máte závažnú hemolytickú anémiu (málokrvnosť z rozpadu červených krviniek), ak trpíte zvýšeným vnútro očným tlakom (zelený zákal), ak ste užívali počas posledných dvoch týždňov lieky známe ako inhibítory monoaminooxidázy (lieky proti depresii). Vzhľadom na obsah liečiv sa nesmie podávať deťom a mladistvým do 15 rokov.

Tehotenstvo a dojčenie: Liek nie je vhodné užívať počas tehotenstva. Dojčiace ženy môžu liek užívať len na odporučenie lekára.

Dávkovanie: 

Dospelí a dospievajúci od 15 rokov (nad 65kg)
1 vrecko podľa potreby 1 – 4x denne s odstupom 4 – 6 hodín.
Minimálny interval medzi jednotlivými dávkami sú 4 hodiny.
Neužíva sa viac ako 4 vrecká počas 24 hodín.

Starší pacienti (najmä slabí a imobilní)
Môže byť potrebné znížiť dávku alebo frekvenciu jej podávania.

Pacienti so zníženou funkciou obličiek
→ Glomerulárna filtrácia 10–50 ml/min: interval medzi jednotlivými dávkami sa predlžuje na 6 hodín.
→ Glomerulárna filtrácia nižšia ako 10 ml/min: interval medzi jednotlivými dávkami sa predlžuje až na 8 hodín.

Liečba je krátkodobá. Ak nedôjde do 3 dní k zlepšeniu príznakov (horúčka, bolesť) alebo sa naopak ťažkosti zhoršia, vyskytnú sa nové príznaky alebo neobvyklé reakcie, je nutné poradiť sa s lekárom.

Bez porady s lekárom sa liek nemá užívať dlhšie ako 7 dní.

Spôsob prípravy: Obsah 1 vrecka sa rozpustí v šálke horúcej vody (približne 125ml). Dobre sa premieša, až do rozpustenia. Pridá sa studená voda a cukor alebo med podľa chuti. Podáva sa ako teplý nápoj a užíva sa nezávisle od jedla.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »