Phyteneo Occusept

očné kvapky 2x20 ml

EAN: 8594071270476

9,44 € s DPH

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

očné kvapky 2x20 ml

Detaily

Prípravok Occusept je oftalmologikum, očné kvapky. Ide o nízkoviskózny izotonický roztok s extraktom Euphrasia officinalis (svetlík lekársky), ktorý sa tradične používa pri zápaloch spojiviek sprevádzaných sčervenaním a pálením očí, pri zvýšenom slzení, opuchoch a sčervenaniu očných viečok alebo okrajov viečok. Roztok obsahuje lipidickú zložku LipoZoom, frakcia čisteného sójového lecitínu (phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine), ktoré sa prirodzene vyskytujú v slzách a zlepšujú krytie oka ochranným filmom (predlžujú dobu, po ktorú je film neprerušený, pretože vytvára lipidickú vrstvu, ktorá bráni odparovaniu a narušovaniu súvislej vrstvy slzného filmu), čo významne zlepšuje komfort pacienta pri poruchách tvorby sĺz.
 Neobsahuje cytotoxické konzervanty (BAC), konzervačný účinok je zaistený kombináciou síranu zinočnatého a kyseliny boritej.
 Extrakt z vňate očianky rostokovovej obsahuje okrem ďalšej látky aj iridoid aucubin, ktorý má adstringentné (sťahujúce) a antimikrobiálne účinky.

Hypromelóza vytvára na povrchu oka ochranný film.

Kyselina boritá a tetraboritan sodný vykazujú antimykotické a antibakteriálne účinky. Síran zinočnatý pôsobí antimikrobiálne.

Occusept je zdravotnícka pomôcka na podpornú liečbu humánnych ochorení očí a to pri poruchách tvorby sĺz rôznej etiológie, syndrómu suchého oka rôznej etiológie, vplyvom užívania niektorých liekov alebo vonkajších podmienok (vysoká teplota, vietor a pod.), k upokojeniu očí pri akútnom alebo chronickom zápale spojiviek (conjuctivitis) neinfekčného pôvodu, pri podráždení očí vplyvom vonkajších podmienok (slnko, prach, dym a pod.) alebo vplyvom nosenia kontaktných šošoviek a pri dlhodobom zrakovom vypätí. Roztok je možné použiť na výplachy očí pri ich zasiahnutí dráždivými látkami a na odstránenie cudzích telies.

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »