Erdomed 225 mg 20 vrecúšok

gru por 1x20 vrecúšok

Kód tovaru: 87073

EAN: 8588003968364

12,40 € s DPH

Jednotková cena za ks0,62 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Erdomed je liek na liečbu akútnych a chronických ochorení horných a dolných dýchacích ciest. Erdomed na uľahčenie vykašliavania s pomarančovou príchuťou.

Detaily

Indikácie: Liek sa používa na zníženie väzkosti hlienovitého, prípadne aj hnisavého výlučku sliznice dýchacích ciest a na uľahčenie vykašliavania pri:

  • akútnom a chronickom zápale priedušiek, rozšírení priedušiek a prieduškovej astme so zvýšeným vylučovaním hlienu
  • akútnom a chronickom zápale horných dýchacích ciest, ako napr. nádcha, zápal prinosových dutín, zápaloch hrtana a hltana.

Liek sa tiež používa na prevenciu zhoršenia choroby priedušiek najmä pri:

  • postihnutí dýchacieho systému sprevádzaného emfyzémom (nadmerný obsah vzduchu v pľúcach) a zvýšenou sekréciou
  • chronickom zápale priedušiek
  • emfyzéme pľúc (nadmerný obsah vzduchu v pľúcach).

Liek sa tiež môže používať na predchádzanie komplikácií po chirurgickom zákroku, ako je zápal pľúc alebo nevzdušnosť časti pľúc.

Kontraindikácie: Precitlivenosť na liečivo alebo na ktorúkoľvek z pomocných látok a na látky obsahujúce voľné sulfhydrylové (SH-) skupiny. Liek nemajú užívať ani pacienti:

- so závažnou poruchou funkcie pečene (t.j. zvýšená alkalická fosfatáza v sére alebo zvýšené transaminázy v sére atď.),

- so závažne zníženou funkciou obličiek (GFR < 30 ml/min),

- s homocystinúriou (liek je zdrojom homocysteínu a nie sú dostupné žiadne údaje týkajúce sa podávania erdosteínu pri kongenitálnych poruchách metabolizmu aminokyselín, najmä u tých pacientov, ktorí sú na diéte bez obsahu metionínu). Vzhľadom na možnú interferenciu metabolitov lieku s metabolizmom metionínu je ERDOMED 225 mg kontraindikovaný u pacientov s cirhózou pečene a s deficitom enzýmu cystationín-syntáza.

Tehotenstvo a dojčenie: Nie je vhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

Dávkovanie: Dospelí, starší pacienti a deti s telesnou hmotnosťou vyššou ako 30 kg (nad 12 rokov): 1 vrecko 2-3x denne. Pacienti s ťažkým zlyhaním pečene majú užívať polovičnú dávku. Terapeutický účinok sa prejaví po 3 dňoch liečby; priemerná dĺžka liečby pre dosiahnutie plného účinku je 7 dní. Pri chronických ochoreniach sa môže liek používať pod dohľadom lekára aj dlhšiu dobu. Obsah vrecka sa rozpustí v pohári vody a vypije. Liek sa môže sa užívať nezávisle od jedla.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka erdosteín
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 225 mg / 1 vecko
Lieková forma granulát na perorálnu suspenziu
Koľko dní Vám vydrží balenie 20

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »