Maxi-Kalz 500 mg 20 šumivých tabliet

tbl eff 500 mg (tuba PP) 1x20 ks

Kód tovaru: 62322

EAN: 908880194119

4,94 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,25 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Maxi-Kalz je liek obsahuje vápnik a používa sa na liečbu stavov s nedostatkom vápnika rôzneho pôvodu.Maxi-Kalz nedráždi žalúdok.

Detaily

Indikácie: Liek obsahuje vápnik a používa sa na liečbu stavov s nedostatkom vápnika rôzneho pôvodu. Dostatočný prísun vápnika je nevyhnutný pre rast kostí a zubov a pre normálnu funkciu svalovej sústavy, nervovej sústavy, zrážanie krvi, na funkciu a stabilitu bunkovej steny. Okrem toho sa používa pri liečbe alergicky podmienených ochoreniach. Denná potreba vápnika sa pohybuje medzi 500 mg – 2000 mg. Pri nevyváženej strave, v období rastu, počas tehotenstva a dojčenia sa odporúča podporiť prísun vápnika.

Liek je určený na:

  • pokrytie zvýšenej potreby vápnika, najmä počas rastu, tehotenstva a dojčenia,
  • zabránenie nedostatku vápnika a ako podporná liečba pri osteoporóze (rednutí kostí).

Kontraindikácie: Pacienti so známou precitlivenosťou na liečivo alebo na ktorúkoľvek z pomocných látok uvedených. Liek Maxi-Kalz je ďalej kontraindikovaný pri hyperkalciémii (napr. pri hyperparatyreóze, predávkovaní vitamínom D, tumoroch zvyšujúcich hladinu vápnika v krvi ako plazmocytóm, kostné metastázy, v akútnom štádiu osteoporózy vzniknutej pri imobilizácii), akútnom zlyhaní obličiek, hyperkalciúrii, obličkových kameňoch obsahujúcich vápnik. Pri chronickej infekcii močových ciest baktériami štiepiacimi ureu (riziko vzniku struvitových konkrementov).

Tehotenstvo a dojčenie: Maxi-Kalz sa môže užívať počas gravidity a dojčenia.

Dávkovanie: Podľa predpisu lekára, 1-3 tablety denne. Šumivú tabletu treba rozpustiť v pohári vody (približne ¼ litra) a vypiť.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka uhličitan vápenatý
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 2500 mg/ 1eff tbl
Lieková forma šumivé tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 20

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »