Galvex Magnéziové tablety 500 mg 100 tbl

tbl 0,5 g (obal PE) 1x100 ks

Kód tovaru:

EAN: 8586002901702

4,90 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,05 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Galvex Magnéziové tablety liek vhodný pri nedostatočnom prívode horčíka potravou. Galvex Magnéziové tablety sú vhodné v puberte, rekonvalescencii, po operáciách, počas tehotenstva a dojčenia.

Detaily

Indikácie: Užíva sa pri nedostatočnom prívode horčíka potravou (počas tehotenstva, dojčenia, v puberte, v rekonvalescencii a po operáciách, pri jednostranných diétach a hladovkách, strese), pri zvýšených stratách horčíka (po opakovanom dávení, dlhšie trvajúcich hnačkách), pri zvýšenej náchylnosti ku kŕčom, pri dlhodobom podávaní antiepileptík a diuretík, pri alergických ochoreniach, pri hormonálnej antikoncepcii, na zníženie vysokej hladiny cholesterolu v krvi, pri cukrovke, pri predráždenosti, zníženej schopnosti sústredenia, závratoch.Na základe odporúčania lekára ako podporná liečba srdcových ochorení, vysokého tlaku krvi, na prevenciu premenštruačného napätia, pri migréne, pri chorobách štítnej žľazy a prištítnych teliesok, ako súčasť liečby chronických zápalových črevných ochorení, pri kŕčoch v tehotenstve (eklampsii), pri niektorých poruchách imunity.

Kontraindikácie: Neodporúča sa súčasne užívať iné lieky s obsahom minerálnych látok. Lieky obsahujúce fosfor, vápnik a železo znižujú vstrebávanie horčíka v čreve. Horčík spomaľuje vstrebávanie tetracyklínov. Pri súčasnom podávaní týchto liekov je nutné horčík podať najmenej v 3-hodinovom odstupe. Pri ťažkej renálnej insuficiencii je liek kontraindikovaný.

-keď ste alergickí (precitlivení) na liečivo dihydrát magnéziumlaktátu alebo na niektorú z ďalších zložiek lieku,

- keď máte zvýšenú hladinu horčíka v krvi (hypermagneziémia),

- keď máte ťažkú pečeňovú poruchu,

- keď máte ťažkú nedostatočnú funkciu obličiek,

- keď trpíte na myasthenia gravis (choroba charakterizovaná výraznou svalovou slabosťou, ktorá sa prejavuje dvojitým videním, poruchou reči, neschopnosťou udržať otvorené oči apod.).

Tehotenstvo a dojčenie: Počas tehotenstva a v období dojčenia sa liek môže užívať len na základe odporúčania lekára.

Dávkovanie: Tablety sa užívajú spolu s jedlom (v priebehu jedla) a zapíjajú sa dostatočným množstvom vody (mlieko ani minerálne vody nie sú vhodné). Odporúča sa 2 hodiny pred a 2 hodiny po užití lieku nepiť mlieko a nejesť žiadne mliečne výrobky.

  • Dospelí: obvykle sa podáva 1 tableta 2-3x denne.
  • Deti: podáva sa 1/2 až 1 tableta denne.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Magnesii lactas dihydricus
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 51 mg / 1 tbl
Lieková forma tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 100

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »