Biomin H 30 vreciek

plv por (vrecúška) 30x3 g

Kód tovaru:

EAN: 8588000048038

6,41 € s DPH

Jednotková cena za ks0,21 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Biomin H liek je biopreparát s vysokým obsahom biologicky dostupného vápnika. Biomin H na prevenciu a liečbu rednutia kostí (osteoporóza), na liečbu mäknutia kostí (osteomalácia).

Detaily

Indikácie: Liečba a prevencia deficitu vápnika, demineralizácia kostí spôsobená nedostatkom vápnika, osteoporóza, osteomalácia, Sudeckov syndróm, niektoré poruchy metabolizmu vápnika, úrazy a pri rekonvalescencii. Za hlavnú indikáciu pre podávanie deťom sa považuje nedostatočný prívod vápnika potravou, teda pre zabezpečenie rastu kostí a zubov. Užitie lieku u tehotných žien sa považuje za užitočné pre vyššiu potrebu vápnika počas tehotenstva a dojčenia. Liek je vhodný aj pre diabetikov.

Kontraindikácie: Precitlivenosť na liečivo alebo na ktorúkoľvek z pomocných látok. Zápcha, dehydratácia, krvácanie v gastrointestinálnom trakte, obštrukcie v gastrointestinálnom trakte, hyperkalcémia, vredová choroba žalúdka, nefrolitiáza, nefrokalcinóza, obličková nedostatočnosť, zníženie žalúdočnej motility, ťažké stavy obličkovej nedostatočnosti, zvýšená funkcia prištítnych teliesok.

Tehotenstvo a dojčenie: U tehotných a dojčiacich žien sa liek môže používať len pod dohľadom lekára.

Dávkovanie: Podáva sa podľa odporúčania lekára, 1 vrecko 1x denne.Dĺžku podávania lieku a množstvo potrebných kontrol určuje lekár. Bez odporučenia lekára sa liek môže užívať najdlhšie po dobu 30 dní, ak sa príznaky ochorenia nezlepšia. Pri dlhodobej liečbe sa pravidelne sleduje kalciúria a pri obličkovej nedostatočnosti aj hladina vápnika v krvi.

Odporúčané dávkovanie vápnika deťom:
Deti vo veku 2-3 roky: 250 mg
Deti vo veku 3-6 rokov: 500 mg
Deti vo veku 7-10 rokov: 500-1 000 mg
U detí mladších ako 10 rokov o veľkosti dávky a spôsobe podávania rozhodne lekár.

Obsah jedného vrecka sa rozmieša v 100 ml tekutiny (ovocnej šťavy, pitnej vody, mlieka, kakaa, minerálnej vody) a vypije. Podávať sa má nalačno (najmenej 2 hodiny po jedle a nejesť 1-2 hodiny po užití lieku).

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Kalcium + Magnézium + Fosfor
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 1 110 mg + 15 mg + 1,8 mg
Lieková forma perorálny prášok
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Otázky (1)

  • návštevník sa pýta

    05.03.2018
    Potrebujem vedieť, že aké množstvo Ca sa nachádza v 1 vrecku. Ďakujem.
    Zuzana Trajteľová

    Odpovedá
    Mgr.
    Zuzana Trajteľová
    farm.laborantka

    Dobrý deň, v jednom vrecku je 1 110 mg Kalcia (vo forme vápenatej soli uhličitan vápenatý). Pekný deň

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »