Nutrilon Proexpert Nutriton 135g

(od narodenia) prídavok do mat. mlieka pri grckaní kojených detí, 1x135 g

Kód tovaru: D0499

EAN: 9001375143904

12,13 € s DPH

Jednotková cena za kg89,88 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Dietetická potravina Nutrilon Proexpert Nutriton 135g je určená na pridávanie do mlieka pre dojčatá na obmedzenie grckania a refluxu.Nutrilon Proexpert Nutriton 135g neobsahuje alergény - lepok, bielkovina kravského mlieka, laktóza.

Detaily

Charakteristika: Nutrilon Proexpert Nutriton je určený pre dojčatá od narodenia, ktoré grckajú. Pridáva sa do materského mlieka alebo sa podáva samostatne.

  • Nutrilon Nutriton obsahuje špeciálnu prírodnú zložku, karubovú gumu (múku zo svätojánskeho chleba), ktorá zahusťuje obsah žalúdka a tak znižuje výskyt grckania. Karobová guma je prírodná látka získavaná zo semien rohovníka (Svätojánskeho chleba), ktorá je bohatá na vlákninu. Vďaka tomu zahusťuje obsah žalúdka a znižuje výskyt grckania. Všetky živiny zo stravy tak zostávajú v tráviacom ústrojenstve a telo neprichádza o cenné látky. Účinky karubínu boli preukázané v klinických štúdiách. Karobová guma prechádza tráviacim ústrojenstvom nestrávená a zmäkčuje tak stolicu.

Nepoužívajte: V prípade precitlivenosti Vášho dieťatka na ktorúkoľvek zo zložiek prípravku, v rozpore s návodom na prípravu.

Spôsob prípravy:

  • Pridanie do materského mlieka - pridajte 1 zarovnanú odmerku do 100ml odstriekaného materského mlieka ohriateho na telsnú teplotu. Dobre zamiešajte a nechajte 7 min postáť, pokým sa mlieko nezahustí. Znovu zamiešajte a ihneď podávajte dieťaťu. !!POZOR - budete potrebovať cumlík s väčším otvorom!!
  • Podanie samostatného gélu Nutriton - takto podávajte Nutriton ak nemôžete alebo nechcete pridať Nutriton do mlieka. Rozpustite 1 zarovnanú odmerku v 25ml prevarenej dojčenskej vody ochladenej na telesnú teplotu.Dobre zamiešajte a nechajte 7 min postáť, pokým sa zmes nezahustí. Znovu zamiešajte a ihneď podávajte dieťaťu. Podávanie realizujte kojeneckou lyžicou pred a v priebehu dojčenia. Nepoužitý gél zlikvidujte!

Zloženie: maltodextrín, karobová guma (múka zo svätojánskeho chleba), uhličitan vápenatý, síran železnatý, síran zinočnatý

Zloženie sa vzťahuje k sušenému stavu potraviny. Otvorené balenie spotrebujte do 1 mesiaca !!!

Dôležité upozornenie:

Pre výživu novorodencov a dojčiat je najprirodzenejšou a najvýhodnejšou stravou, zastúpením svojich živín a ich kvalitou, materské mlieko. Mlieko by sa malo používať na základe odporúčania lekára alebo osoby kvalifikovanej v oblasti výživy ľudí, farmácie alebo starostlivosti o matku a dieťa.

Počiatočná mliečna dojčenská výživa v prášku je určená na výživu dojčiat od narodenia, ak nemôžu byť dojčené. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča výhradné dojčenie do 6 mesiacov veku dieťaťa, a pokiaľ je to možné, pokračovať v dojčení až do dvoch rokov dieťaťa. Vždy majte na pamäti, že rozhodnutie prestať dojčiť môže byť nevratné. Prechod na dojčenské mlieko má i zvýšené finančné a sociálne dopady oproti dojčeniu. Pre zdravie dojčaťa je dôležité dôsledne dodržiavať odporúčaný postup prípravy a dávkovania a použitia dojčenskej výživy uvedený na obale.  Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch. 

Potravina na osobitné výživové účely.

Napísať hodnotenie

Vyhlásenie firmy Nutricia, producenta Nutrilonu

Dňa 28.10.2019 Úrad verejného zdravotníctva SR vydal informáciu ohľadom prítomnosti aromatického minerálneho oleja v počiatočnej a následnej dojčenskej výžive. Vo vyhlásení sa uvádzajú výrobky od rôznych výrobcov, vrátane spoločnosti Nutricia.

Kvalita a bezpečnosť našich produktov je našou najvyššou prioritou, keďže podpora a zdravý štart do života novorodencov a dojčiat je srdcom nášho podnikania.
Naše interné štandardy zahŕňajú prísne kontroly bezpečnosti a kvality potravín v súlade s platnou legislatívou a predpismi v bezpečnosti a kvalite potravín. Súčasne platná legislatíva nedovoľuje tieto minerálne oleje vôbec používať.

Od roku 2015 pravidelne testujeme možnú prítomnosť takýchto látok v našich výrobkoch ako súčasť našich dôkladných kontrolných procesov bezpečnosti a kvality potravín. Naše testy nepreukázali akúkoľvek prítomnosť aromatických minerálnych olejov.

Chceme našich zákazníkov uistiť, že naše výrobky sú vhodné na konzumáciu a môžeme potvrdiť, že spoločnosť Nutricia predmetné výrobky nedistribuuje na slovenskom trhu.

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »