Canesten GYN 6 dní 6 vaginálnych tabliet 100 mg

tbl vag 100 mg (fólia Al) 1x6 ks

Kód tovaru: 02870

EAN: 8585028200592

12,65 € s DPH

Jednotková cena za tbl2,11 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Canesten Gyn 6 dní vaginálne tablety sa používajú na liečbu gynekologických zápalov pošvy spôsobených hubovitými mikroorganizmami, kvasinkami a plesňami (predovšetkým rodu Candida). Používa sa u pacientok vo  veku od 12 rokov, ktoré si vyžadajú doliečenie infekcie i po vymiznutí príznakov.

Detaily

Indikácie: Canesten Gyn 6 dní vaginálne tablety sú širokospektrálne antimykotikum. Účinkuje na r. Candida, Trichomonas vaginalis a ďalej i na grampozitívne mikróby, predovšetkým streptokokmi a stafylokokmi a gramnegatívne mikróby (Bacteroides, Gardnerella vaginalis). Canesten Gyn 6 dní vaginálne tablety používajte pri nasledovných príznakoch kandidózy: výtok z pošvy podmienený infekciou, zápal pošvy vyvolaný choroboplodnými hubami alebo kvasinkami (prejavuje sa svrbením, pálením, sčervenením, zdurením a bolestivosťou pošvy). Pri zápale pošvy vyvolanom trichomonádami (prejavuje sa zdurením a opuchom pošvy, zapáchajúcim hnisavým výtokom a bolesťou pri pohlavnom styku) je potrebné pred použitím tablety navštíviť lekára. Liečba infekcie vyvolanej trichomonádami si vyžaduje súbežnú liečbu vhodnými antibiotikami podľa odporúčania ošetrujúceho lekára.

Kontraindikácie: Nepoužívajte Canesten GYN 6 dní vaginálne tablety, keď ste alergická (precitlivená) na klotrimazol alebo na niektorú z ďalších zložiek Canestenu GYN 6 dní.

Tehotenstvo a dojčenie: O použití lieku v prvých troch mesiacoch tehotenstva a v období dojčenia musí rozhodnúť lekár. Canesten 6 vaginálne  tablety možno použiť na ošetrenie pôrodných ciest v posledných 4-6 týždňoch tehotenstva. Počas tehotenstva sa majú vaginálne tablety zavádzať bez použitia aplikátora.

Dávkovanie: Zvyčajná dávka je 1 vaginálna tableta Canesten GYN , ktorá sa zavádza 6 po sebe nasledujúcich dní. Vaginálna tableta sa má zaviesť do pošvy čo najhlbšie večer pred spaním. Pri pretrvávaní ťažkostí dlhšie než 4 dni po podaní vaginálnej tablety, vyhľadajte svojho lekára. Liek je vhodný pre dievčatá od 12 rokov. Vaginálna tableta sa zavádza do pošvy pomocou aplikátora.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka klotrimazol
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 100mg/tbl
Lieková forma vaginálna tableta
Koľko dní Vám vydrží balenie 6

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »