Nurofen Junior s pomarančovou príchuťou 100 mg 12 žuvacích kapsúl

cps mdl (blis.PVC/PE/PVDC/Al) 1x12 ks

Kód tovaru:

EAN: 5000158107038

8,39 € s DPH

Jednotková cena za cps0,70 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Nurofen Junior liek, ktorý znižuje horúčku a zmierňuje miernu až strednú bolesť. Nurofen Junior vhodný pre deti od 7 rokov.

Detaily

Indikácie: Liečivo (zaisťuje účinok lieku) je ibuprofen, ktorý patrí do skupiny liekov nazývaných nesteroidné protizápalové lieky proti bolesti. Liek sa používa u detí vo veku od 7 do 12 rokov s telesnou hmotnosťou 20 - 40 kg:

  • na úľavu od miernej až stredne silnej bolesti, ako je bolesť v hrdle, bolesť zubov, bolesť uší, bolesť hlavy, bolesť pri drobných poraneniach alebo podvrtnutiach, a na zmiernenie príznakov chrípky a prechladnutia.
  • na zníženie vysokej teploty (horúčky).

Kontraindikácie:

- u pacientov s precitlivenosťou na liečivo alebo na ktorúkoľvek z pomocných látok uvedených v časti 6.1;

- u pacientov s anamnézou hypersenzitívnej reakcie (napr. astma, rinitída, angioedém alebo urtikária) v súvislosti s užívaním kyseliny acetylsalicylovej alebo iných nesteroidných antiflogistík (NSAID);

- u pacientov s aktívnym peptickým vredom alebo s anamnézou rekurentného peptického vredu / hemorágie (dve alebo viac samostatných epizód potvrdenej ulcerácie alebo krvácania);

- u pacientov s anamnézou gastrointestinálneho krvácania alebo perforácie, ktoré sa týkali predchádzajúcej liečby NSAID;

- u pacientov so závažným srdcovým zlyhaním (trieda IV NYHA), závažným renálnym zlyhaním alebo závažným zlyhaním pečene (pozri časť 4.4);

- počas posledného trimestra gravidity (pozri časť 4.6);

- tento liek obsahuje sójový lecitín; ak ste alergický na arašidy alebo sóju, nepoužívajte tento liek;

- u pacientov s cerebrovaskulárnym alebo iným aktívnym krvácaním;

- u pacientov s neobjasnenými poruchami krvotvorby;

- u pacientov so závažnou dehydratáciou (spôsobenou vracaním, hnačkou alebo nedostatočným príjmom tekutín).

Tehotenstvo a dojčenie: Liek je kontraindikovaný počas posledného trimestra tehotenstva. Počas prvých 6 mesiacov tehotenstva, sa odporúča vyhnúť užívaniu tohto lieku, pokiaľ lekár neodporučí inak.

Dávkovanie: Dieťa s hmotnosťou 20-29 kg (7-9 rokov): jednotlivá dávka: 2 kapsuly, maximálna denná dávka: 6 kapsúl. Dieťa s hmotnosťou 30-40 kg (10-12 rokov): jednotlivá dávka: 3 kapsuly, maximálna denná dávka: 9 kapsúl. Jednotlivé dávky sa majú podávať v prípade potreby približne každých 6 až 8 hodín (alebo minimálne 6 hodín medzi jednotlivými dávkami).

Dĺžka liečby: Liek je určený na krátkodobé užívanie. Pokiaľ je potrebné podávať tento liek dieťaťu dlhšie ako 3 dni alebo ak sa zhoršia príznaky ochorenia, je potrebné poradiť sa s lekárom. Kapsuly sa žuvajú a potom prehltnú. Nie je nutné zapíjať tekutinou.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Ibuprofén
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 100 mg
Lieková forma žuvacie tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 12

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »