Generica Pro-Osteo Plus 30 tbl

tbl flm 1x30 ks

Kód tovaru:

EAN: 8588003769015

Tento produkt aktuálne nie je dostupný

10,06 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,34 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Generica Pro-Osteo Plus je výživový doplnok, ktorý obsahuje vápnik, vitamín D3 a vitamín K2. Generica Pro-Osteo Plus je rozpustný granulát vhodný pre deti od 3 rokov.

Detaily

Charakteristika: Výživový doplnok s obsahom vápnika, vitamínu D3 a vitamínu K2 vo forme rozpustného granulátu, so sladidlami.

Rast a mineralizácia (ukladanie minerálnych látok do kostí) kostí sú u ľudí najintenzívnejšie v období detstva a dospievania. Maximálne množstvo kostnej hmoty sa dosiahne okolo tridsiateho roku, potom už množstvo kostnej hmoty klesá. U žien úbytok kostnej hmoty urýchľujú hormonálne zmeny, ku ktorým dochádza pred menopauzou a počas nej. Z toho dôvodu je v každom veku veľmi dôležitá správna výživa s dostatkom bielkovín, minerálnych látok a vitamínov, najmä vápnika, vitamínu D a vitamínu K, každodenný pohyb, vyhýbanie sa fajčeniu a pitiu sladkých sýtených nápojov a alkoholu, čo výrazne škodí kostnej hmote.

 Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (European Food Safety Authority, EFSA) potvrdil, že vápnik, vitamín D a vitamín K sú potrebné na udržanie zdravých kostí.

Vápnik je najviac zastúpenou minerálnou látkou v ľudskom organizme. Z toho až 99% je viazaných v kostiach a zuboch.

Prípravok Pro-Osteo plus Generica obsahuje vápnik vo forme lakto/glukonátu, ktorý je vo vode výborne rozpustný s výbornou biologickou dostupnosťou, má neutrálnu chuť a rozpúšťa sa bez zvyšku sedimentu.

Vitamín D prispieva k správnemu vstrebávaniu a využitiu vápnika a fosforu v organizme.

Vitamín K je v skutočnosti skupinou vitamínov rozpustných v tukoch. Najdôležitejšími sú vitamíny K1 a K2. Vitamín K1 (fylochinón) je v zelenej listovej zelenine, ale zle sa vstrebáva, má krátku biologickú dostupnosť a prevažne zostáva v pečeni.

Vitamín K2 (menachinón) vytvárajú v zdravom črevnom prostredí baktérie, ale väčšina odchádza stolicou. Z potravín je najbohatším zdrojom vitamínu K2 tradičné japonské jedlo natto vyrobené z fermentovaných varených sójových bôbov. Vitamín K2 je málo prítomný v jedle typickom pre západnú spoločnosť. Prípravok Pro-Osteo plus Generica obsahuje prirodzenú formu vitamínu K2, tzv. izomér MK-7, ktorý sa získava patentovaným biofermentačným procesom. Táto forma má lepšiu biologickú dostupnosť a v krvnom sére ostáva dlhšie v porovnaní s inými formami vitamínu K. Pre dosiahnutie maximálneho účinku v tele je MK-7 optimálnym zdrojom vitamínu K2.

Vitamín K2 zabezpečuje, aby sa vápník dostal do kostí a zubov. Ďalej prispieva k mineralizácii kostí, preto je potrebný na tvorbu a udržanie normálnej štruktúry kostí. Syntéza kostných proteínov, z ktorých je najhojnejšie zastúpený osteokalcín, je závislá na vitamíne K. Osteokalcín má dôležitú úlohu v kontrole mineralizácie tkaniva a prestavby kostí.

Nepoužívajte: U detí do 3 rokov. Pri alergii na zložky produktu. Ako náhradu pestrej stravy.

Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím sa poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom.

Dávkovanie: 1 tableta 1x denne, sa zapije vodou. Pre deti od 3 rokov ½ tablety denne, sa zapije vodou.Dodržujte doporučené dávkovanie!

Zloženie:

účinná látka obsah v jednej tablete % RVH*
Vápnik 600,0 mg       75 %
Vitamín D3 10,0 μg (400 I.U.)     200 %
Vitamín K2 (MK-7)       90,0 μg     120 %

*RVH = referenčná výživová hodnota

objemové činidlo: izomalt; regulátor kyslosti: kyselina citrónová; mliečnan vápenatý, uhličitan vápenatý, glukonát vápenatý, menachinón-7, pomarančová aróma, sladidlá: sukralóza, glykozidy steviolu, sacharinát sodný; cholekalciferol.

Upozornenie: Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračovať odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dbajte na príjem pestrej a vyváženej stravy a zdravý životný štýl. Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »