Caltrate PLUS 30 tbl

tbl flm (fľaša HDPE) 1x30 ks

Kód tovaru:

EAN: 5054563111173

Tento produkt aktuálne nie je dostupný

6,36 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,21 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Caltrate PLUS je kombinovaný liek, ktorý obsahuje vápnik, vitamín D a dôležité minerály. Caltrate PLUS upravuje nedostatok vápnika, zvyšuje hustotu kostí a pôsobí ako prevencia proti osteoporóze.

Detaily

Indikácie: CALTRATE PLUS je kombinovaný liek s obsahom vápnika, vitamínu D a ďalších dôležitých minerálov na úpravu nedostatku vápnika, zvýšenie hustoty kostí a na zabránenie úbytku kostnej hmoty. Používa sa na prevenciu osteoporózy (rednutie kostí) a na doplnenie vápnika a vitamínu D počas liečby osteoporózy. CALTRATE PLUS je vhodný aj ako doplnok k hormonálnej liečbe u žien v menopauze.V tomto prípade sa liek užíva iba na odporúčanie lekára. Tento liek môžu užívať dospelí a dospievajúci od 12 rokov.

Kontraindikácie: Neužívajte Caltrate Plus ak ste alergický na liečivá alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek tohto lieku, ak máte abnormálne vysokú hladinu vápnika v krvi (hyperkalciémia) a/alebo nadmerne strácate vápnik močom (hyperkalcinúria), ak máte nedostatočnú funkciu obličiek, ak sa vám ukladá vápnik v obličkách alebo máte vápenaté obličkové kamene, ak máte nádorové ochorenie ovplyvňujúce kosti, ak máte sarkoidózu (imunitná porucha), ak máte nadmerný prísun vitamínu D (hypervitaminóza D), ak máte zvýšenú funkciu prištítnych teliesok.

Tehotenstvo a dojčenie: CALTRATE PLUS možno užívať počas tehotenstva a dojčenia. Počas tehotenstva však celkový denný príjem vápnika nemá byť vyšší ako 1 500 mg a denný príjem vitamínu D nemá byť vyšší ako 600 IU, čo u lieku CALTRATE PLUS zodpovedá 2 tabletám denne. Vápnik a vitamín D3 prechádzajú do materského mlieka. Ak dojčíte, musíte najprv u svojho detského lekára zistiť, či vaše dieťa nedostáva nejaké iné prípravky obsahujúce vitamín D3 a ak áno, o užívaní CALTRATE PLUS počas dojčenia sa poraďte s lekárom.

Dávkovanie: Odporúčaná dávka je 1-2 tablety denne pre dospelých a dospievajúcich od 12 rokov. Tablety sa užívajú ústami a zapíjajú sa vodou. Deliaca ryha iba pomáha rozlomiť tabletu, aby sa dala ľahšie prehltnúť, Užite ju s veľkým množstvom vody (200 ml). Neprekračujte odporúčanú dávku. Liek nie je určený pre deti do 12 rokov.

V prípade náhodného predávkovania prestaňte užívať CALTRATE PLUS a bezodkladne vyhľadajte svojho lekára. S predávkovaním CALTRATE PLUS sa môžu spájať nasledovné znaky a príznaky: poruchy tráviaceho traktu, poruchy metabolizmu a výživy, poruchy obličiek a močových ciest.

Zloženie: Liečivá sú:

Liečivo

mg/tableta

zodpovedá

Cholekalciferol

2,8

200 IU vitamínu D

Uhličitan vápenatý

1512,82

600 mg vápnika

Oxid horečnatý

66,31

40 mg horčíka

Oxid zinočnatý

9,33

7,5 mg zinku

Oxid meďnatý

1,25

1 mg medi

Síran manganatý

5,54

1,8 mg mangánu

Bórax

2,23

0,25 mg bóru

Ďalšie zložky sú mikrokryštalická celulóza, nátriumlaurylsulfát, povidón K30, magnéziumstearát, krospovidón typ A, DL-alfa-tokoferol, čiastočne hydrogenovaný sójový olej, sacharóza, hovädzia hydrolyzovaná želatína, kukuričný škrob, oxid kremičitý.

Obal tablety: hypromelóza, oxid titaničitý, ľahký tekutý parafín, mastenec, nátriumlaurylsulfát, hlinitý lak červene allura AC (E129), hlinitý lak oranžovej žlti (E110), hlinitý lak brilantnej modrej FCF.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Lieková forma filmom obalené tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »