Nutricia a.s.

Výrobca dietetických potravín Nutricia a.s. patrí k popredným výrobcom dojčenskej výživy a medicínskej výživy. K prípravkom dojčenskej výživy patria náhrady materského mlieka a kaše - mlieka Nutrilon, Hami, a ďalej špeciálne dojčenské mlieka radu Nutrilon určené na výživu pri rôznych poruchách. Medicínska výživa pre deti je zastúpená značkami Infantrini a Nutrini. Pre deti firma Nutricia vyrába instantné čaje a príkrmy značky Hami. Špeciálna medicínska výživa pre dospelých je zastúpená niekoľkými druhmi: Nutridrink (rôzne druhy podvýživy), Diasip (výživa pre diabetikov), Forticare (výživa pre onkologických pacientov), Nutrison (určená najmä do sondy). Ďalším výrobkom firmy Nutricia je zdravotnícka pomôcka Flocare - gastrická sonda s príslušenstvom.

Vyhlásenie firmy Nutricia, producenta Nutrilonu

Dňa 28.10.2019 Úrad verejného zdravotníctva SR vydal informáciu ohľadom prítomnosti aromatického minerálneho oleja v počiatočnej a následnej dojčenskej výžive. Vo vyhlásení sa uvádzajú výrobky od rôznych výrobcov, vrátane spoločnosti Nutricia. Kvalita a bezpečnosť našich produktov je našou najvyššou prioritou, keďže podpora a zdravý štart do života novorodencov a dojčiat je srdcom nášho podnikania.
Naše interné štandardy zahŕňajú prísne kontroly bezpečnosti a kvality potravín v súlade s platnou legislatívou a predpismi v bezpečnosti a kvalite potravín. Súčasne platná legislatíva nedovoľuje tieto minerálne oleje vôbec používať. Od roku 2015 pravidelne testujeme možnú prítomnosť takýchto látok v našich výrobkoch ako súčasť našich dôkladných kontrolných procesov bezpečnosti a kvality potravín. Naše testy nepreukázali akúkoľvek prítomnosť aromatických minerálnych olejov. Chceme našich zákazníkov uistiť, že naše výrobky sú vhodné na konzumáciu a môžeme potvrdiť, že spoločnosť Nutricia predmetné výrobky nedistribuuje na slovenskom trhu.

Zoznam produktov podľa výrobcu: Nutricia a.s.

Zoradiť
produktov