LEROS STOMARAN spc 20x1,5 g

spc 20x1,5 g

Kód tovaru:

EAN: 8594740498408

2,97 € s DPH

Jednotková cena za kg99,07 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Bylinný čaj LEROS Stomaran je dietetická čajovina používaná pri zažívacích ťažkostiach.LEROS Stomaran je čajovina vhodná na podporu medikamentóznej liečby, najmä pri žalúdočných dyspepsiách a funkčných poruchách žlčníka.

Detaily

Charakteristika:LEROS Stomaran je dietetická čajovina používaná pri zažívacích ťažkostiach.LEROS Stomaran je čajovina vhodná na podporu medikamentóznej liečby, najmä pri žalúdočných dyspepsiách a funkčných poruchách žlčníka.Má priaznivé účinky pri nechutenstve, podporuje trávenie, zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, pôsobí proti nadúvaniu, uvoľňuje kŕče hladkého svalstva, účinkuje protizápalovo a podporuje vylučovanie žlče.

Nepoužívať: U detí do 18 rokov. Pri alergii na zložky produktu. Ako náhradu pestrej stravy

Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím sa poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom.

Príprava a dávkovanie: Jedno záparové vrecko (v prípade sypaného čaju 1 polievková lyžica čajoviny) sa zaleje šálkou (1/4 l) vriacej vody a vylúhuje sa v prikrytej nádobe 15 minút. Čaj sa nesmie variť. Pije sa teplý 2 - 3 x denne 1 hodiny pred jedlom. Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred použitím. Chrániť sa pred priamym slnečným žiarením. Dodržujte doporučené dávkovanie!

Zloženie: Archangelikový koreň, puškvorcový koreň, rumančekový kvet, repíková vňať, zemežlčová vňať, ľubovníková vňať, vňať mäty piepornej, ostružinový list, feniklový plod.

Upozornenie: Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračovať odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dbajte na príjem pestrej a vyváženej stravy a zdravý životný štýl. Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Príloha č.2 a 3 k rozhodnutiu o predĺžení registrácie, ev. č.   2106/2165

 

PÍSOMNÁ INFORMÁCIA PRE POUŽÍVATEĽOV NA VONKAJŠOM OBALE

STOMARAN

Čajovina na ťažkosti tráviacej sústavy

 

1. Zloženie

Angelicae radix (archangelikový koreň) 0,225 g, Calami radix (puškvorcový koreň) 0,225 g, Matricariae flos (rumančekový kvet) 0,225 g, Agrimoniae herba (repíková vňať) 0,150 g, Centaurii herba (zemežlčová vňať) 0,150 g, Hyperici herba (ľubovníková vňať) 0,150 g, Menthae pip. herba (vňať mäty piepornej) 0,150 g, Rubi fruticosi folium (ostružinový list) 0,150 g, Foeniculi fructus (feniklový plod) 0,075 g v 1 záparovom vrecku

Lieková forma

Čajovina

záparové vrecká 20 x 1,5g

hmotnosť obsahu 30,0g

2. Dávkovanie a spôsob podania

Vrecko sa zaleje šálkou (1/4 l) vriacej vody a po štvrťhodine vylúhovania v prikrytej nádobe sa vyberie. Čaj sa nesmie variť. Pije sa teplý 2 - 3 x denne ½ hodiny pred jedlom. Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred užitím..

Farmakoterapeutická skupina

Fytofarmakum – používa sa pri poruchách tráviaceho traktu

Charakteristika

Zmes rastlinných liečiv, ktoré podporujú chuť k jedlu, tráveniu, tvorbe a vylučovaniu žlče, obmedzujú nadúvanie, mierne uvoľňujú kŕče a pôsobia protizápalovo.

Indikácie

Dietetická čajovina používaná pri zažívacích ťažkostiach. Má priaznivé účinky pri nechutenstve, podporuje trávenie, zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, pôsobí proti nadúvaniu, uvoľňuje kŕče hladkého svalstva, účinkuje protizápalovo a podporuje vylučovanie žlče. Je vhodná na podporu medikamentóznej liečby, najmä pri žalúdočných dyspepsiách a funkčných poruchách žlčníka.

3. Kontraindikácie

Čajovina sa nesmie užívať pri:

Akútny zápal žalúdka, zvýšená sekrécia žalúdočnej šťavy, pálenie záhy, pocit plnosti žalúdka, čerstvý žalúdočný alebo dvanástnikový vred, Crohnova choroba a ťažké poškodenie pečeňových funkcií. Precitlivenosť na niektorú zo zložiek lieku.

Pre obsah ľubovníka nepodávať po transplantácii orgánov alebo u HIV pozitívnych pacientov liečených inhibítormi proteázy.

4. Nežiaduce účinky

Pri odporúčanom dávkovaní a indikáciách nie sú známe. Pri dlhodobom užívaní alebo prekročení odporúčaného dávkovania môžu sa vyskytnúť bolesti hlavy. U zvlášť citlivých osôb môže vyvolať alergickú kožnú reakciu (fotosenzibilizáciu – zvýšená precitlivenosť na UV žiarenie). V týchto prípadoch sa odporúča vyvarovať zdrojom UV žiarenia ( slnko, solárium).

Pri výskyte akýchkoľvek nežiaducich účinkov alebo neobvyklých reakcií prerušte užívanie a poraďte sa s lekárom.

5. Upozornenie

Tehotné a dojčiace ženy môžu užívať čajovinu len so súhlasom lekára.

6. Interakcie

Liek môže ovplyvňovať účinok niektorých súčasne podávaných liekov na upokojenie a pri depresiách. Môže znižovať účinky indinavíru a iných retrovírových liekov, používaných na liečbu HIV pozitívnych pacientov. Ďalej znižuje i účinky cyklosporínu a pravdepodobne i účinky niektorých iných liečiv (digoxín, perorálne kontraceptíva, teofylín a warfarín).

Číslo šarže:

Použiteľné do:

Nepoužívajte po uplynutí dátumu použiteľnosti, ktorý je uvedený na obale.

Uchovávajte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 250C v pôvodnom obale.

Uchovávajte mimo dosahu a dohľadu detí.

Liek nie je viazaný na lekársky predpis.

Držiteľ rozhodnutia o registrácii

LEROS s.r.o., U Národní galerie 470

156 15 Praha 5-Zbraslav, Česká republika

Registračné číslo: 94/0206/71-C/S

EAN kód

Dátum poslednej revízie:

September 2008

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »