Nutrilon 1 LACTOSE FREE 400 g

mliečna výživa v prášku (od narodenia) (inov.2019) 1x400 g

Kód tovaru:

EAN: 8590340111389

11,71 € s DPH

Jednotková cena za kg29,28 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Nutrilon 1 Lactose Free je dietetická potravina na osobitné medicínske účely (intolerancia laktózy) vhodná pre výživu dojčiat od narodenia, pokiaľ nemôžu byť dojčené. Nutrilon 1Lactose Free je určená pre diétny režim pri čiastočnej alebo úplnej neznášanlivosti mliečneho cukru (laktózy).

Detaily

Charakteristika: Nutrilon 1 Lactose Free je určený pre diétny režim pri čiastočnej alebo úplnej neznášanlivosti mliečneho cukru (laktózy).
Čiastočná neznášanlivosť laktózy sa často objavuje po prekonanej hnačke. Podanie výživy so zníženým obsahom laktózy pomôže zaistiť rýchlu rekonvalescenciu.

Stopové množstvo laktózy

Nutrilon Low Lactose obsahuje laktózu iba v stopovom množstve a tým eliminuje ťažkosti s jej trávením.

MCT tuky

MCT tuky pomáhajú vstrebávaniu.MCT tuky sú mastné kyseliny so stredne dlhým uhlíkovým reťazcom. Oproti bežným tukom sa vďaka kratšiemu reťazcu ľahšie trávia a vstrebávajú.

Minerálne látky

Nutrilon Low lactose obsahuje navýšené množstvo minerálnych látok, čo uľahčuje kompenzáciu ich straty spôsobenú hnačkou.

Nepoužívajte: Pri precitlivenosti Vášho dieťatka na ktorúkoľvek zo zložiek prípravku, v rozpore s návodom na prípravu, u detí starších ako 6 mesiacov.

Spôsob prípravy:

  • Krok 1 - Dôkladne si umyte ruky a vysterilizujte všetko náčinie, ktoré budete používať.
  • Krok 2 - Čerstvú pitnú vodu určenú pre dojčatá prevarte a nechajte ju v kanvici vychladnúť asi 30 minút na približne 40 °C.
  • Krok 3 - Zodpovedajúce množstvo vody vlejte do vysterilizovanej fľaše. Nepoužívajte opakovane prevarenú vodu.
  • Krok 4 - Na dávkovanie vždy používajte priloženú odmerku a prášok zarovnajte pomocou špeciálneho plastového pásika vo vnútri obalu na dosiahnutie presnej dávky. Prášok v odmerke nestláčajte.
  • Krok 5 - Do vody pridajte zodpovedajúce množstvo prášku (odporúčené dávkovanie nájdete na zadnej strane obalu). Príliš veľké odchýlky od odporúčaných dávok môžu mať škodlivé následky.
  • Krok 6 - Uzatvorte fľašu a dôkladne ju pretrepte (najmenej 10 sekúnd), kým sa všetok prášok rozpustí. Snímte viečko a nahraďte ho sterilným cumlíkom.
  • Krok 7 - Overte teplotu mliečnej zmesi kvapnutím na vnútornú stranu zápästia. Mlieko musí byť príjemne teplé (malo by mať  teplotu ľudského tela tj. cca 37 °C), nie horúce. Pripravenú dávku ihneď podávajte.

Riaďte sa individuálnou potrebou dieťaťa a odporúčaním vášho pediatra. Pri zavádzaní prvých nemliečnych príkrmov sa riaďte odporúčaniami lekára.

Zloženie: Sušený glukózový sirup, rastlinné oleje (palmový, repkový, kokosový, slnečnicový), kazeinát (z mlieka), triglyceridy so stredne dlhým reťazcom (MCT olej), hydrogenfosforečnan draselný, uhličitan vápenatý, citran sodný, chlorid draselný, chlorid horečnatý, chlorid sodný, L-cysteín hydrochlorid, cholín chlorid, sójový lecitín, kyselina L-askorbová, taurín, L-askorban sodný, inozitol, L-tryptofan, síran zinočnatý, síran železnatý, DL-α-tokoferylacetát, sodná soľ uridín 5‘-monofosfátu, cytidín 5‘-monofosfát, L-karnitín, adenozín 5‘-monofosfát, sodná soľ inozín 5‘-monofosfátu, nikotínamid, D-pantotenát vápenatý, sodná soľ guanozín 5‘-monofosfátu, D-biotín, síran meďnatý, kyselina pteroylmonoglutamová (kyselina listová), kyanokobalamín, retinyl palmitát, riboflavín, DL-α-tokoferol, retinyl acetát, tiamín hydrochlorid, cholekalciferol, pyridoxín hydrochlorid, jodid draselný, síran manganatý, fytomenadión, seleničitan sodný.

Dôležité upozornenie:

Pre výživu dojčiat je najprirodzenejšou a najvýhodnejšou stravou, zastúpením svojich živín a ich kvalitou, materské mlieko.

Výrobok je určený na zvláštnu výživu dojčiat od narodeni. Nutrilon 1 Low Lactose, počiatočná dojčenská výživa v prášku, je nutrične kompletná mliečna výživa, ktorá je vhodná ako jediný zdroj výživy pre dojčatá od narodenia. Rozhodnutie o začatí podávania príkrmov vrátane akejkoľvek výnimky z pravidla šiestich mesiacov, by malo byť prijímané iba na základe odporúčania lekára alebo osôb kvalifikovaných vo výžive alebo farmácii alebo iných odborníkov zodpovedných za starostlivosť o matku a dieťa, a to v závislosti od individuálneho rastu a vývojových potrieb konkrétneho dojčaťa. Nutrilon 1 Low Lactose je možné používať len pod kontrolou lekára. Pre zdravie dojčiat je dôležité dôsledné dodržiavanie návodu na prípravu i uvedených odporúčaní. Spôsob použitia a ďalšie info na obaloch.

Potravina na osobitné výživové účely - dietetická potravina na osobitné medicínske účely.

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 5

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Vyhlásenie firmy Nutricia, producenta Nutrilonu

Dňa 28.10.2019 Úrad verejného zdravotníctva SR vydal informáciu ohľadom prítomnosti aromatického minerálneho oleja v počiatočnej a následnej dojčenskej výžive. Vo vyhlásení sa uvádzajú výrobky od rôznych výrobcov, vrátane spoločnosti Nutricia.

Kvalita a bezpečnosť našich produktov je našou najvyššou prioritou, keďže podpora a zdravý štart do života novorodencov a dojčiat je srdcom nášho podnikania.
Naše interné štandardy zahŕňajú prísne kontroly bezpečnosti a kvality potravín v súlade s platnou legislatívou a predpismi v bezpečnosti a kvalite potravín. Súčasne platná legislatíva nedovoľuje tieto minerálne oleje vôbec používať.

Od roku 2015 pravidelne testujeme možnú prítomnosť takýchto látok v našich výrobkoch ako súčasť našich dôkladných kontrolných procesov bezpečnosti a kvality potravín. Naše testy nepreukázali akúkoľvek prítomnosť aromatických minerálnych olejov.

Chceme našich zákazníkov uistiť, že naše výrobky sú vhodné na konzumáciu a môžeme potvrdiť, že spoločnosť Nutricia predmetné výrobky nedistribuuje na slovenskom trhu.

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »