ROWATINEX kvapky 10 ml

gtt por (liek.skl.jantár.) 1x10 ml

Kód tovaru: 26808

EAN: 5390387701108

10,17 € s DPH

Jednotková cena za liter1 017,23 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 10 vernostných bodov. Za obsah košíka získate celkovo 10 bodov, ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,10 €.


O produkte

ROWATINEX je liek, ktorý sa odporúča na liečbu ochorení močových ciest a zápalov obličiek a močových ciest. ROWATINEX zmierňuje a uvoľňuje kŕče močových ciest, podporuje rozpúšťanie a vylučovanie obličkových a močových kameňov.

Detaily

Indikácie: ROWATINEX sa odporúča na liečbu ochorení močových ciest a zápalov obličiek a močových ciest. Zmierňuje a uvoľňuje kŕče močových ciest, podporuje rozpúšťanie a vylučovanie obličkových a močových kameňov. Preventívne pôsobí proti tvorbe nových kameňov.

Kontraindikácie: Nie sú známe.

Tehotenstvo a dojčenie: Nie je vhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

Dávkovanie: Liek sa obvykle užíva v dávke 3-5 kvapiek 4-5x denne (pri akútnej kolike 20-30 kvapiek nárazovo, pričom v prípade potreby je možné podať druhú dávku s odstupom 20 minút). Deťom od 6 do 14 rokov podávame 1-2 kvapky 3-4x denne. Kvapky sa užívajú pol hodinu pred jedlom spolu s dostatočným množstvom tekutiny. Pacientovi treba zaistiť dostatočný prísun tekutín.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka alfa-pinén+beta-pinén+kamfén+fenchón+borneol+anetol
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 100 g roztoku obsahuje: alfa-pinén 24,8 g; beta-pinén 6,2 g kamfén 15,0 g; cineol 3,0 g; fenchón 4,0 g; borneol 10,0 g; anetol 4,0 g
Lieková forma perorálne kvapky
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Schválený text k rozhodnutiu o zmene, ev .č.: 2012/00845


PÍSOMNÁ INFORMÁCIA PRE POUŽÍVATEĽA
Prosím čítajte pozorne!

ROWATINEX
perorálne kvapky

Držiteľ rozhodnutia o registrácii:
Rowa Pharmaceuticals Ltd., Newtown, Bantry, Co.Cork, Írsko

Zloženie:
100 g roztoku (perorálne kvapky) obsahuje:
Liečivo: alfa-pinén 24,8 g; beta-pinén 6,2 g kamfén 15,0 g; cineol 3,0 g; fenchón 4,0 g; borneol 10,0 g; anetol 4,0 g.
Pomocné látky: olivový olej.
.
Farmakoterapeutická skupina:
fytofarmakum-diuretikum a spazmolytikum

Charakteristika:
ROWATINEX zvyšuje sekréciu moču, uvoľňuje kŕče močových ciest a tým podporuje vylučovanie kameňov. Vyváženou kombináciou terpénov sa zlepšuje prekrvenie obličiek a zvyšuje sa vylučovanie málo koncentrovaného moču, čím sa tlmí zápal močových ciest.

Indikácie:
ROWATINEX sa odporúča na liečbu ochorení močových ciest a zápalov obličiek a močových ciest.
Zmierňuje a uvoľňuje kŕče močových ciest, podporuje rozpúšťanie a vylučovanie obličkových a močových kameňov. Preventívne pôsobí proti tvorbe nových kameňov.

Kontraindikácie:
Nie sú známe.

Nežiaduce účinky:
Nie sú známe žiadne závažné vedľajšie nežiaduce účinky. Ojedinele môže dôjsť k nepatrným a prechodným žalúdočným ťažkostiam. Ak sa však vyskytnú akékoľvek nežiaduce príznaky či neobvyklé reakcie počas liečby je potrebné informovať lekára

Tehotenstvo a dojčenie:
Hoci doteraz nebol pozorovaný negatívny účinok na plod, ROWATINEX sa nemá užívať v prvých troch mesiacoch tehotenstva. Tak isto sa neodporúča dojčiacim ženám.

Interakcie s inými liekmi:
Obozretnosť v dávkovaní je potrebná u pacientov užívajúcich lieky na zníženie krvnej zrážanlivosti alebo lieky, ktoré sa metabolizujú a vylučujú cez pečeň.

Dávkovanie, spôsob a dĺžka použitia:
Dospelí: Obvykle sa užíva 3 až 5 kvapiek 4 až 5 krát denne pred jedlom. Pri kolike sa odporúča užiť 20 až 30 kvapiek a to sa môže zopakovať ak je treba po 20 min.
Deti 6–14 ročné: Obvykle sa užíva 1 až 2 kvapky 2 krát denne pred jedlom.

Uchovávanie:
Uchovávajte pri teplote do 25 °C v dobre uzatvorenom obale

Varovanie:
Nepoužívajte tento liek po dátume exspirácie, ktorý je uvedený na obaloch (dátum exspirácie/EXP).
Uchovávajte mimo dohľadu a dosahu detí.

Balenie: 1 x 10 ml perorálne kvapky

Dátum poslednej revízie:

Marec 2013

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »