Nurofen pre deti Active 12 tbl

tbl oro 100 mg 1x12 ks

Kód tovaru:

EAN: 5000158100817

7,63 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,64 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Nurofen pre deti Active obsahuje ibuprofen vo forme rozpustných tablietNurofen pre deti Active sa používa na tlmenie miernych až stredne silných bolestí ako sú bolesti hlavy, zubov, chrbtice a pooperačných bolestí; ďalej na zníženie horúčky. Nurofen pre deti Active je určený pre deti od 6 rokov.

Detaily

Indikácie: Nurofen pre deti Active patrí do skupiny medzi lieky označované ako analgetiká, antipyretiká, nesteroidné antireumatiká (na tlmenie zápalu, bolesti a horúčky). Obsahuje liečivo ibuprofén, ktorý tlmí bolesti, má protizápalové účinky a znižuje horúčku. Ibuprofén zabraňuje tvorbe niektorých látok (prostaglandínov), ktoré sa podieľajú v organizme na vzniku bolesti, horúčky a zápalu.Používa sa na tlmenie miernych až stredne silných bolestí ako sú bolesti hlavy, zubov, chrbtice a pooperačných bolestí. Ďalej sa tento liek užíva pri bolestiach a horúčke spojených s prechladnutím a chrípkou, bolestiach pri zápaloch stredného ucha, bolestiach hrdla, svalových bolestiach a bolestiach pri úrazoch mäkkých tkanív.

Kontraindikácie: Nepodávajte Nurofen pre deti Active dieťaťu:

  • keď je precitlivené (alergické) na ibuprofén alebo ktorúkoľvek z ďalších zložiek lieku Nurofen pre deti Active;
  • keď má alebo v minulosti malo žalúdkový vred, perforáciu alebo krvácanie do tráviaceho traktu;
  • keď je precitlivené (alergické) na iné lieky proti bolesti alebo na kyselinu acetylsalicylovú, čo sa môže prejaviť ako priedušková astma, nádcha alebo žihľavka;
  • keď Vaše dieťa trpí závažným ochorením pečene, obličiek alebo srdca.
  • Liek sa nesmie užívať v posledných troch mesiacoch tehotenstva.
  • Liek sa nesmie podávať deťom mladším ako 6 rokov alebo hmotnosťou nižšou ako 20 kg, deťom s chorobou fenylketonúria

 

Tehotenstvo a dojčenie: Ak by liek mala užívať tehotná žena, nesmie ho užívať v priebehu posledných 3 mesiacov tehotenstva. V priebehu prvých 6 mesiacov tehotenstva alebo počas dojčenia sa môže liek užívať len na odporúčanie lekára.

Dávkovanie: Deti vo veku 6 až 9 rokov (približne 20 - 28 kg): 1 - 2 tablety podľa potreby každých 6 – 8 hodín,  počas 24-hodinového cyklu maximálne 6 tabliet

Deti vo veku 10 až 12 rokov (približne 29 - 40 kg): 1 - 3 tablety podľa potreby každých 6 – 8 hodín,  počas 24-hodinového cyklu maximálne 8 tabliet

Tableta sa položí na jazyk, nechá sa voľne rozpustiť a potom sa prehltne; liek nie je potrebné zapiť vodou. Tablety nehryzte. U pacientov so zvýšenou žalúdočnou citlivosťou sa odporúča užívať Nurofen pre deti Active počas jedla.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Ibuprofén
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 100mg/tbl
Lieková forma orodispergovateľné tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 20

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »