Nurofen pre deti čapíky 60 mg 10 čapíkov

sup 1x10 ks

Kód tovaru:

EAN: 5000158100794

5,08 € s DPH

Jednotková cena za ks0,51 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Nurofen pre deti čapíky 60 mg sa používa na liečbu horúčky a miernych až stredne silných bolestí, najmä keď nie je možné perorálne podávanie liekov (napr. pri vracaní). Nurofen pre deti čapíky 60 mg sa podávajú deťom od 3 mesiacov (s hmotnoťou nad 6 kg).

Detaily

Indikácie: Nurofen pre deti čapíky obsahuje 60 mg ibuprofénu. Ibuprofén patrí do skupiny liekov nazývaných nesteroidové antiflogistiká (NSAID). Tieto lieky účinkujú tak, že menia spôsob akým organizmus reaguje na bolesť, opuchy a vysokú telesnú teplotu. Nurofen pre deti čapíky 60 mg sa používa ako symptomatická liečba horúčky, miernych až stredne silných bolestí.

Kontraindikácie:  Nurofen pre deti čapíky 60 mg nepoužívajte, keď:

  • ste alergický (precitlivený) na liečivo ibuprofén alebo na ktorúkoľvek z ďalších zložiek lieku NUROFEN pre deti čapíky 125 mg alebo ste po užití kyseliny acetylsalicylovej alebo na iných podobných analgetík (NSAID) u seba pozorovali dýchavičnosť, astmu, rinitídu (alergickú nádchu) alebo žihľavku
  • trpíte alebo ste trpeli krvácaním do zažívacieho traktu alebo perforáciou v súvislosti s užívaním tohto lieku v súčasnosti trpíte alebo ste niekedy trpeli žalúdočnými vredmi alebo krvácaním do žalúdka
  • trpíte ťažkým zlyhaním pečene, ľadvín alebo srdca
  • ste v poslednom trimestri gravidity
  • deti majú menšiu telesnú hmotnosť ako 6 kg alebo sú mladšie ako 3 mesiace

 

Tehotenstvo a dojčenie: Pokiaľ ste v treťom trimestri gravidity, liek neužívajte. Vyvarujte sa ho v prvých šiestich mesiacoch tehotenstva, pokiaľ Váš lekár neurčí inak. Liek môžete užívať počas dojčenia, pokiaľ ho budete užívať v odporúčaných dávkach a najkratší možný čas.

Dávkovanie: Maximálna celková denná dávka ibuprofenu predstavuje 20 – 30 mg na kilogram telesnej hmotnosti, rozdelených do 3 až 4 čiastkových dávok. Pre použitie lieku Nurofen pre deti čapíky 60 mg pre deti platí nasledovné dávkovanie:

Telesná hmotnosť dieťaťa 6 až 8 kg (približne 3 až 9 mesiacov ): 1 čapík podľa potreby každých 6 – 8 hodín,  počas 24-hodinového cyklu maximálne 3 čapíky

Telesná hmotnosť dieťaťa 8 až 12,5 kg (približne 9 mesiacov až 2 roky): 1 čapík podľa potreby každých 6 hodín,  počas 24-hodinového cyklu maximálne 4 čapíky

Čapíky sú určené na aplikáciu do konečníka, pričom najprv sa zavedie špička čapíka. Pred zavedením niekedy pomôže, keď čapík zahrejete v dlaniach.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka Ibuprofén
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 60 mg / čapík
Lieková forma čapíky
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »