FRONTLINE SPRAY 2,5 mg/ml kožný sprej pre mačky a psov 250 ml

Kód tovaru: T07337

EAN: 3661103014256

Tento produkt už nie je dostupný

35,66 € s DPH

Jednotková cena za liter142,64 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Veterinárny liek FRONTLINE SPRAY je fenylpyrazolový insekticíd a akaricíd. FRONTLINE SPRAY je určený na ničenie vonkajších parazitov u dospelých psov a mačiek, u šteniat od 2 dní veku a u mačiat od veku 7 týždňov.

Detaily

Indikácie: Frontline je fenylpyrazolový insekticíd a akaricíd. Je určený na ničenie vonkajších parazitov u dospelých psov a mačiek, u šteniat od 2 dní veku a u mačiat od veku 7 týždňov.

  • Liečba a prevencia pri napadnutí blchami (Ctenocephalides spp.) a kliešťami (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.) u psov.
  • Liečba a prevencia pri napadnutí blchami (Ctenocephalides felis) a kliešťami (Rhipicephalus spp., Ixodes spp.) u mačiek.
  • Súčasť stratégie liečby alergie na blšie uhryznutie (FAD) u psov a mačiek.
  • Liečba a prevencia napadnutia švolami u psov a mačiek (Trichodectes canis u psov a Felicola subrostratus u mačiek).

Kontraindikácie:Podanie oslabeným zvieratám, alebo zvieratám v rekonvalescencii. Podanie štencom do 8 týždňov života alebo s hmotnosťou pod 2kg. Pre riziko predávkovania a úhynu nepodávať mačkám a králikom! Dva dni po aplikácii zviera nekúpte/nešampónujte, následne kúpte max 1x týždenne.

Gravidita a laktácia:  Liek sa môže aplikovať v období gravidity aj laktácie.

Dávkovanie: Aplikujte 3 - 6 ml na kilogram živej hmotnosti zvieraťa (7,5 - 15 mg fipronilu na kg ž. hm.), t.j. 2 - 4 stlačenia aplikačnej pumpičky na kg. ž. hm. pri veľkosti balenia 250 ml.

Spôsob podania: Postriekajte celý povrch zvieraťa vo vzdialenosti 10 -20 cm. Striekajte v protismere rastu srsti a zaistite, aby bola celá srsť navlhčená. Prečesávajte srsť u dlhosrstých plemien tak, aby mohol liek preniknúť až ku koži na chrbte a krku, bokoch, bruchu, nohách zvieraťa. Na ošetrenie hlavy a okolia očí nastriekajte liek na dlaň ruky chránenej rukavicou a jemne rozotrite do srsti. Liek nechajte zaschnúť pri bežných teplotných podmienkach. Nevysušujte uterákom.

Liek je účinný po dobu 5 týždňov proti kliešťom, 1-3 mesiace proti blchám a 63 dní (u psov) alebo 42 dní (u mačiek) proti švolám.
Vzhľadom na chýbanie bezpečnostných štúdií je minimálny interval medzi jednotlivými ošetreniami 4 týždne.

Bezpečnostné opatrenia: Psa sa nedotýkať bezprostredne po aplikácii, roztok musí dôkladne zachnúť. Po aplikácii si umyte ruky. Prípravok nesmie prísť do styku s kožou, sliznicami, očami. Počas aplikácie nepiť, nejesť a nefajčiť. Osoby a zvieratá, u ktorých je známa precitlivenosť na insekticídy a alkohol, by nemali prísť do kontaktu s Frontline

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u veterinárneho lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 90

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)