FRONTLINE COMBO Spot pre psy S 2-10 kg 1x0,67ml

sol (na kožu, psy 2-10 kg) 1x0,67 ml

Kód tovaru: T01470

EAN: 3661103023036

10,98 € s DPH

Jednotková cena za ks10,98 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

 Veterinárny liek FRONTLINE COMBO Spot pre psy je liek určený na použitie proti napadnutiu blchami, a to buď blchami samotnými alebo blchami spolu s kliešťami a/alebo švolami.FRONTLINE COMBO Spot pre psy má insekticídny účinok proti napadnutiu dospelými blchami trvá po dobu až 8 týždňov pre psov od 2-10 kg.

Detaily

Indikácie: Veterinárny liek FRONTLINE COMBO Spot pre psy je liek určený na použitie proti napadnutiu blchami, a to buď blchami samotnými alebo blchami spolu s kliešťami a/alebo švolami.FRONTLINE COMBO Spot pre psy má insekticídny účinok proti napadnutiu dospelými blchami trvá po dobu až 8 týždňov pre psov od 2-10 kg.Zabránenie množenia bĺch potlačením vývoja vajíčok (ovicídny účinok), lariev a ich vývojových štádií (larvicídny účinok) vyvinutých z vajíčok nakladených dospelými blchami po dobu 8 týždňov po aplikácii. - Eliminácia kliešťov (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Prípravok má trvalý akaricídny účinok po dobu až 4 týždňov proti kliešťom. - Eliminácia švôl (Trichodectes canis). Prípravok je možné použiť ako súčasť liečebnej stratégie pri kontrole alergie na blšie uhryznutie (FAD).

Kontraindikácie: Vzhľadom na chýbanie údajov o použití prípravku, nepoužívať u šteniat do veku 8 týždňov a/alebo o hmotnosti do 2 kg. Nepoužívať u chorých (systémové ochorenia, horúčka) alebo zotavujúcich sa zvierat. Z dôvodu možných nežiaducich účinkov a mortality, nesmie sa podávať králikom. Prípravok je určený pre psy. Z dôvodu možného predávkovania nepodávať mačkám.

Gravidita,laktácia:Prípravok sa môže aplikovať gravidným a laktujúcim sukám.

Bezpečnostné opatrenia:Liek sa nesmie dostať do kontaktu s očami zvieraťa. Je dôležité ubezpečiť sa, že prípravok sa aplikuje na také miesto, kde si ho zviera nemôže samo olízať a po aplikácii zabrániť vzájomnému olizovaniu zvierat. Vzhľadom na chýbanie údajov týkajúcich sa účinnosti prípravku pri kúpaní/šampónovaní zvieraťa, sa neodporúča kúpanie/šampónovanie zvierat počas dvoch dní po aplikácii lieku, ani kúpanie častejšie ako raz týždenne. Zvláčňujúce šampóny je možné použiť pred aplikáciou prípravku, ale obmedzujú trvanie ochrany proti blchám na približne 5 týždňov, ak sa použijú týždenne po podaní lieku. 6 týždňov trvajúci pokus preukázal, že týždenné kúpanie v medikovanom šampóne s obsahom 2% chlórhexidínu neovplyvnil účinnosť proti blchám. Psy by sa 24 hodín po podaní lieku nemali kúpať vo vodných zdrojoch. Ojedinele sa môžu prichytiť aj kliešte. Z toho dôvodu, nemožno úplne vylúčiť prenos infekčných chorôb aj za nepriaznivých podmienok. Blchy z domácich zvierat často zamorujú klietky, ležovisko a miesta odpočinku zvierat, ako sú koberce a domáce zariadenie, ktoré by sa mali, v prípade masívneho napadnutia a na začiatku ochranných opatrení, ošetriť vhodnými insekticídmi a pravidelne vysať.

Spôsob podania: Vonkajšia aplikácia na kožu. Dávkovanie: - jedna pipeta s obsahom 0,67 (S) ml pre malého psa s hmotnosťou od 2 do 10 kg - jedna pipeta s obsahom 1,34 (M) ml pre psa strednej veľkosti s hmotnosťou od 10 do 20 kg - jedna pipeta s obsahom 2,68 (L) ml pre veľkého psa s hmotnosťou od 20 do 40 kg - jedna pipeta s obsahom 4,02 (XL) ml pre veľkého psa s hmotnosťou od 40 do 60 kg To zabezpečí minimálnu odporučenú dávku 6,7 mg/kg fipronilu a 6 mg/kg (S)-metoprénu. Vzhľadom na absenciu štúdií týkajúcich sa bezpečnosti prípravku je minimálny interval medzi aplikáciami 4 týždne. Spôsob podania: Pipetu držať kolmo hore. Poklepať na zúženú časť pipety a uistiť sa, že obsah zostal v hlavnej časti pipety. Odlomiť hrot pipety. Rozhrnúť srsť zvieraťa v oblasti kohútika pred lopatkami tak, aby bola viditeľná koža. Priložiť hrot pipety na kožu a niekoľkokrát stlačiť tak, aby sa obsah vyprázdnil priamo na kožu v jednom mieste.

Neodporúča sa ošetrenie počas dňa, ale až podvečer a taktiež čerstvo ošetrené zvieratá by nemali spať pri majiteľoch, zvlášť pri deťoch.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u veterinárneho lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »