Bromhexin 8 kvapky KM 50 ml

sol por (liek.skl.hnedá) 1x50 ml

Kód tovaru:

EAN: 4030031892240

7,68 € s DPH

Jednotková cena za liter153,55 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Bromhexin 8  kvapky KM je expektorans, mukolytikum.Bromhexin 8 kvapky KM je liek,ktorý zrieďuje a skvapalňuje hustý hlien pri ochoreniach dýchacích ciest.

Detaily

Charakteristika: Bromhexin 8 – kvapky KM je expektorans, mukolytikum.Bromhexin 8 – kvapky KM je liek,ktorý zrieďuje a skvapalňuje hustý hlien pri ochoreniach dýchacích ciest.Bromhexin 8-kvapky KM obsahuje alkohol, preto sa nesmie používať u detí mladších ako 12 rokov a pacientom závislým od alkoholu.

Indikácie: Bromhexin 8 – kvapky KM sa používa pri liečbe akútnych a chronických ochorení priedušiek a pľúc, ktorých sprievodným znakom je porušená tvorba hlienu a jeho transport.

Kontraindikácie: Veľmi zriedkavo bolo hlásený výskyt ťažkých reakcií kože ako Stevens-Johnsonov syndróm a Lyellov syndróm v časovej súvislosti s užívaním Bromhexinu 8-kvapky KM. Pri výskyte nových zmien na koži a slizniciach je potrebné vyhľadať lekára a užívanie Bromhexinu 8 - kvapky KM sa musí prerušiť.

Dávkovanie: Dospelí a mladiství nad 14 rokov: 3-krát denne 23 – 46 kvapiek (zodpovedá 24 - 48 mg brómhexinhydrochloridu).Deti od 12 do 14 rokov a pacienti s telesnou hmotnosťou do 50 kg: 3-krát denne 23 kvapiek (zodpovedá 24 mg brómhexinhydrochloridu).Pre deti mladšie ako 12 rokov je k dispozícii Bromhexin 12 kvapky, ktorý neobsahuje alkohol.

Nežiaduce účinky: Menej časté (≥ 0,1% pacientov - <1% pacientov):horúčka,alergická reakcia (vyrážky na koži, angioedém, dušnosť, svrbenie, žihľavka).

                                   Veľmi zriedkavé (<0,01% pacientov):anafylaktická reakcia až anafylaktický šok

                                   Menej časté (≥ 0,1% pacientov - <1% pacientov):nevoľnosť,bolesť brucha,vracanie,hnačka.

Neužívať: Keď ste alergický na brómhexinhydrochlorid, ktorý je liečivom v Bromhexine 8 – kvapky KM alebo na niektorú z ďalších zložiek lieku.ak máte bronchiálnu astmu alebo iné ochorenie dýchacieho systému, ktorých príčinou je výrazná precitlivenosť dýchacích ciest. Inhalácia levomentolu, eukalypsovej a anízovej silice, ktoré sú súčasťou lieku môže viesť k dušnosti alebo môžu vyvolať astmatický záchvat.

Tehotenstvo a dojčenie: Nie sú skúsenosti s užívaním Bromhexinu 8 - kvapky KM u tehotných žien, preto sa Bromhexin 8 - kvapky KM môže užívať počas tehotenstva len po dôkladnom zvážení pomeru prínos/riziko.Liečivo preniká do materského mlieka. Keďže účinok lieku u dojčiat nie je dôkladne preskúmaný, Bromhexin 8 – kvapky KM sa nesmie užívať počas dojčenia.

Vedenie vozidla a obsluha strojov: Liek obsahuje alkohol a preto môže mať nepriaznivý vplyv na činnosti vyžadujúce zvýšenú pozornosť, koordináciu pohybov a rýchle rozhodovanie (napr. schopnosť viesť vozidlá, vykonávať práce vo výškach, obsluhovať stroje). Negatívne účinky Bromhexinu 8-kvapky KM však nie sú známe.

Zloženie: Liečivo: brómhexinhydrochlorid. 1 ml roztoku (=23 kvapiek) obsahuje 8 mg brómhexinhydrochloridu.

                  Pomocné látky: feniklová silica horká, anízová silica, levomentol, tymiánová silica, silica mäty piepornej, eukalyptová silica, sacharóza, polysorbát 80, etanol 96%, kyselina chlorovodíková 36%, dihydrogénfosforečnan draselný, dodekahydrát hydrogénfosforečnanu sodného, čistená voda.

Upozornenie: Odporúča sa dostatočný príjem tekutín.

Vlastnosti

Účinná látka Bromhexini hydrochloridum
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 8mg/1ml
Lieková forma kvapky
Koľko dní Vám vydrží balenie 30

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »