Paralen 500 mg 24 tbl

tbl 500 mg (blis.Al/PVC) 1x24 ks

Kód tovaru: 86052

EAN: 8594739212756

2,53 € s DPH

Jednotková cena za tbl0,11 €

Nakúpte ešte za 40,00 € a máte dopravu zadarmo (Cena dopravy je: 3,00 €)

O produkte

Liek Paralen 500 mg pôsobí proti bolesti rôzneho pôvodu a znižuje zvýšenú telesnú teplotu. Tablety Paralen 500 mg nezhoršujú žalúdočné ťažkosti a nevyvolávajú krvácanie, môžu ich užiť aj chorí s vredmi žalúdka a dvanástnika a chorí, ktorí neznášajú kyselinu acetylsalicylovú. Sú vhodné pre dospelých a deti od 6 rokov.

Detaily

Indikácie: Paralen 500 tablety užívajú dospelí, mladiství a deti od 6 rokov veku pri bolestiach rôzneho pôvodu, napr. pri bolestiach hlavy, zubov, pohybového ústrojenstva, ďalej pri chrípkových ochoreniach, na zníženie zvýšenej telesnej teploty, pri bolestivej menštruácii.

Kontraindikácie: Paralen 500 tablety sa nesmú užívať pri známej precitlivenosti na liečivo, alebo na niektorú zložku lieku, ďalej pri ochorení pečene alebo pri akútnej žltačke. Pri ochorení obličiek možno Paralen 500 tablety užívať len so súhlasom lekára. Vzhľadom na vysoký obsah liečiva nie sú tablety Paralen 500 vhodné pre deti mladšie ako 6 rokov (alebo pre deti s telesnou hmotnosťou nižšou ako 20 kg).

Tehotenstvo a dojčenie: Tehotné ženy môžu užívať tablety Paralen 500 len so súhlasom lekára. Dojčiace ženy môžu liek užívať 1 deň, dlhšie ako 1 deň môžu liek užívať len so súhlasom lekára. Paralen 500 sa nesmie užívať v 1. trimestri gravidity.

Dávkovanie: Dospelí a mladiství užívajú 1- 2 tablety Paralen 500 niekoľko ráz denne podľa potreby v časových odstupoch najmenej 4 hodiny. Najvyššia jednotlivá dávka sú 2 tablety, najvyššia denná dávka 8 tabliet. Chorí so zníženou funkciou obličiek užívajú so súhlasom lekára nižšie dávky. Deťom od 6 rokov (alebo s telesnou hmotnosťou vyššou ako 20 kg) do 15 rokov sa podáva 1/2 – 1 tableta 3 -krát denne v časových odstupoch najmenej 6 hodín.

Tablety Paralen 500 sa užívajú pri jedle, užitie pred jedlom zvýši rýchlosť nástupu účinku. Tablety možno poliť alebo drviť, zapíjajú sa malým množstvom tekutiny.

Počas liečby nesmiete piť alkoholické nápoje.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Dodržujte doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred použitím si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa pribalenú k lieku. V prípade nejasností sa informujte u lekára alebo lekárnika. Nepoužitý liek vráťte do lekárni, pomôžete tak chrániť životné prostredie! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Vlastnosti

Účinná látka paracetamol
Množstvo účinnej látky v 1 dávke lieku 500 mg / tbl
Lieková forma filmom obalené tablety
Koľko dní Vám vydrží balenie 12

Na stiahnutie

Napísať hodnotenie

Otázky (0)

Nová otázka

Opýtajte sa, prosím, len ohľadom tohoto produktu. Otázku na iný produkt položte prosím na stránke požadovaného produktu. Pre odoslanie otázky nie je potrebná registrácia.

(nepovinné)
*(potrebný pre notifikáciu o zverejnení odpovede na otázku)
Viac o tomto produkte môžete nájsť na stránkach spoločnosti ADC »